16:18, sob, 20. Apr

S tega območja sta zdravnika, ki sta pridobila milijon evrov pri izdajanju lažnih zdravniških poročil





Znano je, od kod sta zdravnika, ki sta za denar izdajala lažna zdravniška potrdila, prav tako se tudi ve, kdo je policist, ki je bil pri tem vpleten v koruptivne posle. Ta naj bi izgubil službo.

Včeraj je odjeknila novica, da sta štajerska zdravnika izdajala lažna zdravniška potrdila in ob tem prišla do milijona evrov. To je pokazala obsežna kriminalistična preiskava, ki pa je razkrila tudi, da je pri koruptivnih dejanjih vpletena najmanj ena oseba iz policijskih vrst, poroča Večer. Zapisali so še, da gre po njihovih pridobljenih informacijah za zdaj že upokojenega zdravnika, čigar licenco za delo na področju medicine dela, prometa in športa so kriminalisti preverjali v Zdravstvenem domu Lenart, drugi zdravnik pa je po Večerovih virih s ptujskega konca.

Odkrivajo tudi odgovorne osebe v podjetjih in organizacijah

Potrjene imajo informacije, da so kriminalisti preiskovali tudi v omenjenem zdravstvenem domu, znotraj obsežne preiskave, v kateri so ugotavljali, da sta zdravnika zlorabila svoj položaj s kršitvami več predpisov s področja medicine dela, prometa in športa, izdajala zdravniška potrdila, ki so sicer zaposlenim pogoj za opravljanje dela ali športnih in drugih dejavnosti. Pri tem so se policisti osredotočili tudi na odgovorne osebe podjetij in organizacije, ki so pri zdravnikih pridobile zdravniška potrdila oziroma spričevala. Kriminalisti so še ugotovili, da je eden od osumljenih zdravnikov za plačilo izdajal tudi potrdila o testih HAG in PCR.

Vpleten policist naj bi bil že odpuščen iz krivdnih razlogov

Sama preiskava je trajala dlje časa, v okviru nje so kriminalisti ugotavljali, kdo vse je vpleten. Po poročanju Večera pa naj bi bil med vpletenimi tudi policist, ki je delal v Mariboru, iz krivdnih razlogov pa naj bi že izgubil službo.

Foto: Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.