23:35, pet, 19. Apr

Samo Rajšp dobil županske volitve v Občini Rače – Fram





V Občini Rače – Fram so danes potekale nadomestne volitve za mesto župana, ki je ostalo prazno po smrti dolgoletnega župana Branka Ledineka. Kandidata sta bila dva, in sicer Samo Rajšp in Drago Cesar. Na koncu je z  85,10 odstotki prepričljivo slavil Samo Rajšp.

Volišča so se zaprla ob 19. uri, do 16. ure je bila volilna udeležba 26 odstotna, do 19. ure pa 37,36 odstotna. Pravico do glasovanja ima 6435 ljudi, prvi rezultat pa je že znan. Volitve je, kot kaže dobil Samo Rajšp, in sicer s kar 85,10 odstotki glasov. Drago Cesar je zabeležil 14,90 odstotkov glasov.  Rajšp je doma iz Frama, je po izobrazbi inženir in zaposlen na občini kot višji svetovalec za komunalo in varstvo okolja ter vodja režijskega obrata.

Je dolgoletni občan občine

Samo Rajšp vse od “malih nog” živi v Framu, je dolgoletni občan te občine. Osnovno šolo je obiskoval v Framu, srednje izobraževanje na Prvi gimnaziji v Mariboru, nato pa je diplomiral na Fakulteti za gradbeništvo v Mariboru, je zaupal za naš medij.

Delo želi nadaljevati po zastavljenih smernicah

“Šestnajst let sem zaposlen v občinski upravi občine kot višji svetovalec za komunalo in varstvo okolja ter vodja režijskega obrata. Kot tesni sodelavec žal pokojnega župana gospoda Branka Ledineka sem bil aktivno vključen v večino projektov oziroma investicij, ki so bile izvedene vse od leta 2007. Delo želim nadaljevati po doslej začrtanih smernicah. Pred nami je kar nekaj pomembnih infrastrukturnih projektov ter drugih izzivov s katerimi želim nadaljevati in jih zaključiti v dobro vseh občanov,” je povedal v času volilne kampanje.

Doda še, da si bo z odgovornim delom in skrbnim ravnanjem s proračunskimi sredstvi prizadeval finance Občine Rače – Fram ohraniti v “dobri kondiciji” tudi v prihodnje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.