09:13, pet, 29. Mar

Sanacija naklonskih površin asfaltne obloge Ptujskega jezera





Na območju akumulacijskega bazena hidroelektrarne Formin (Ptujskega jezera) bodo v Dravskih elektrarnah Maribor, tudi letos v času od 22. do predvidoma 30. septembra 2022 izvajali sanacijo naklonskih površin asfaltne obloge.

Nadaljujejo z obnovo nekaterih poškodovanih delov obloge, kar je posledica več kot štiridesetletnega izrazitega delovanja vetrov, ki pospešujejo poškodovanost oblog. Letos se bodo obnavljale obloge na desni (Šturmovski) strani akumulacijskega bazena med profili P190 in P197 v dolžini približno sto dvajset metrov.

Izvedba omenjenega postopka zahteva znižanje vodostaja akumulacijskega bazena v času izvedbe del za dobra dva metra, s čimer bodo (v skladu z zahtevami pristojnih organov) začeli 22. septembra – praznjenje bo potekalo do deset centimetrov na uro.

Takoj po sanaciji ponovno polnjenje bazena

24. septembra se bo začela izvajati sanacija, ki bo predvidoma zaključena 29. septembra. Takoj po zaključeni sanaciji bodo začeli s ponovnim polnjenjem bazena – s hitrostjo do deset centimetrov na uro – do običajne višine.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.