09:41, pet, 29. Mar

Sanacija poslovilne vežice v Selnici ob Dravi v polnem teku





V Selnici ob Dravi je na pokopališču v teku obnova poslovilne vežice. Sanacija je bila težko pričakovana, saj je bil objekt v zares slabem stanju.

Izvedena bo tudi energetska sanacija

Županja Vlasta Krmelj nam je dejala: “Naše pokopališče je izredno lepo in urejeno. Ta naša poslovilna vežica je že zelo stara, vmes se je nekaj prebarvalo, a celovito obnovila in sanirala, tako fasada kot stavbno pohištvo, se ni.”  

Poškodovana je bila tudi streha, ki je bila polna lukenj, videle so se poškodbe toče in vetra. Krmeljeva pove, da je bila obnova zagotovo nujno potrebna. Izvedla se bo tudi energetska sanacija, občini je uspelo pridobiti tudi nekaj evropskih sredstev. “Streha je skoraj končana, pričenja se urejati fasada in stavbno pohištvo. Upam, da bo prostor zelo kmalu strokovno narejen in estetsko saniran.”

Pristopili so k pridobivanju novega zemljišča

Želje so še večje, v prihodnosti si želijo tlakovati še en del poti, ter ob žarnih zidovih urediti prostor za posip oz. anonimen pokop. “Ugotavljamo, da zmanjkuje prostora, zato smo pristopili k pridobivanju novega zemljišča. Velika težava je tudi sam dostop do pokopališča, saj je vstop na parkirišče izredno ozek. Zato smo naročili projektanta, ki bo uredil širši uvoz na parkirišče. Če bomo uspeli pridobiti zemljišče, ga bomo povečali.”

Ob koncu pove, da ljudje čedalje bolj izbirajo žarne pokope, povpraševanje je tudi po posipih, zato si želijo pokopališče modernizirati in ugoditi željam občanov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.