22:20, pet, 5. Jul

Sanacijska dela na OŠ Tabor I po ustavitvi zdaj tečejo, a bodo podaljšana v september





Poročali smo, da so v času sanacijskih del na OŠ Tabor I, le-ta izvajalci ustavili. Do tega je prišlo zaradi neplačila obveznosti Mestne občine Maribor. In kakšno je stanje danes? Na Mestni občina Maribor, smo preverili, če so dolgovi poravnani in če se dela normalno izvajajo.

Mariborska osnovna šola Tabor I, velja za eno najbolj dotrajanih mariborskih šol. Od letos poteka nujno potrebna sanacija, kjer sicer ne manjka zapletov. Po tem, ko je gradbinec za nekaj dni delo ustavil, se, kot kaže zdaj dela nadaljujejo, tako so za naš medij zatrdili na Mestni občini Maribor: “Dela na OŠ Tabor I se izvajajo v polnem pogodbenem obsegu, tudi tekoče obveznosti so poravnane. Pogodbena dela so se izvajala sprotno tako zunaj objekta na fasadnem ovoju kot v notranjosti, po posameznih segmentih objekta.”

Do zaključka pogodbenih del tako ostaja zunaj objekta zaključevanje fasade s fasadnim stavbnim pohištvom in obnova vhodnih stopnišč, v notranjosti objekta pa zaključitev del v toplotni postaji in menjava razsvetljave še v preostalem manjšem obsegu prostorov.

Podpisan bo aneks

Kot nam še pojasnijo na Mestni občini Maribor, bodo dela potekala tudi v septembru: “V postopku je podpis aneksa o podaljšanju pogodbenega roka do vključno 30.9.2023, ki je iz vidika še potrebnega obsega pogodbenih del in ob ustreznih vremenskih razmerah dosegljiv. Pouk bo lahko potekal v šolskih prostorih od 1.9. dalje, pričakovati je manjše prilagoditve in potrebna usklajevanja med 1.9. in do zaključka načrtovane izvedbe 30.9., kar se bo sproti dogovarjalo.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.