16:23, sre, 24. Apr

Saša Arsenovič je v Novaljo že trikrat odšel na občinske stroške





Župan Mestne občine Maribor, Saša Arsenovič, je v svojem mandatu opravil 30 službenih poti, občane pa zdaj zanima, kam vse je potoval, kaj je bil namen teh poti in koliko občinskega denarja je bilo zanje porabljenega, poroča Večer.

MO Maribor so županove službene poti stale okoli 13 500 evrov

Med najpogostejšimi obiski sta naši sosedi Avstrija (sedemkrat) in Hrvaška (šestkrat), petkrat pa je obiskal tudi Nemčijo. Arsenovič večino obiskov upravičuje z namenom iskanja inspiracije za naše mesto. Od obiska Rovinja za projekt Dravska promenada, do obiska Frankfurta za ideje za projekt Čarobni december, do olimpijskega festivala evropske mladine na Finskem, saj ga Maribor gosti prihodnje leto, do obiska cele občinske delegacije v Hamburgu za namen pridobivanja dobre prakse za revitalizacijo bivše Mariborske tekstilne tovarne v Melju, zapišejo na Večeru.

Med službenimi potmi pa najbolj izstopa trikratni obisk Novalje na Hrvaškem.

Župan se je po pojasnilu občine odzval na povabilo županov Novalje, Anteja Daba in Ivana Daba. Ob tem velja poudariti, da je Maribor pobraten s 14 mesti po svetu, ob tem sodeluje še z 20 partnerskimi mesti, a Novalje na teh seznamih ne boste našli.

V Večeru so zapisali tudi pojasnilo iz občine: “Namen delovnih obiskov je bila izmenjava dobrih praks pri črpanju evropskih sredstev in vzpostavitev dvosmernega sodelovanja s področja razvoja turizma, kulture in gospodarstva. Pogovori so potekali predvsem v smeri povezovanja Zavodov za turizem in povezovanja kulturnih društev.

Prav veliko stroškov občina s službenimi potmi župana v Novaljo ni imela, saj ima Arsenovič v Novalji svojo apartmajsko hišo že več kot 30 let. Da Novaljo obišče v povprečju šestkrat na leto, so pojasnili na občini, zato se je kdaj tudi zgodilo, da je po službenih obveznostih v Novalji tam ostal še zasebno, poročajo v Večeru.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.