07:18, sob, 20. Apr

Saša Arsenovič pozval k cepljenju, podpira uvedbo PC pogoja





Saša Arsenovič, župan Mestne občine Maribor, je ob začetku današnje novinarske konference pozval vse, ki se še niso cepili, da to storijo.

Pokazal je tudi potrdilo, da je sam dvakrat cepljen, namerava se cepiti tudi s tretjo dozo. Na tem mestu je pozval: “Vem, da odločitev ni lahka. Nihče ni popoln zmagovalec. Niti tisti, ki smo se cepili. Dejstvo je, da živimo v skupnosti in da je odgovornost vseh nas, da poskrbimo za zdravje, ne samo za svoje.” V nadaljevanju je dejal, da je skrajni čas, da se sprejmejo konkretnejši ukrepi, kar so že ugotovili v državah, ki imajo večjo precepljenost. Izrazil je tudi podporo PC pogoju.

“Ne razumem zakaj ljudje ne verjamejo ne medicini, ne znanosti.”

Za primerjavo je dal tudi vožnjo z letali: “Tisti, ki se vozijo z letali, tudi ne preverijo pilota, če je tisti dan dobro spal ali ne.” Poudaril je, da necepljeni ne ogrožajo le sebe, temveč tudi druge: “Če bi imeli 90-procentno precepljenost se danes o covidu več ne bi pogovarjali.” Po njegovem mnenju bi bilo v bolnišnicah precej manj ljudi.

“Upam, da bo ventilatorjev in ljudi dovolj”

Želi si, da bi vsi, ki še niso spregledali, končno spregledali. Na tem mestu je pozval v bolnišnice, kjer kadrov primanjkuje: “Zato ker nismo cepljeni. Nikoli ni prepozno, tudi, če je pozno.”

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.