22:25, sob, 3. Avg

Savšek in Kauzer prek repasaža v osmino finala krosa





Slovenska udeleženca olimpijskega kajakaškega krosa v Parizu Peter Kauzer in Benjamin Savšek sta se uvrstila v osmino finala, potem ko sta bila uspešna v današnjem repasažu. V prvih vožnjah v skupinah se sicer nista prebila med tekmovalce, ki so si že neposredno zagotovili osmino finala.

Kauzer je v petkovih kvalifikacijah krosa imel nekaj težav, naredil je napako prav pri zadnji oviri in dobil kazen ter tako končal na predzadnjem, 38. mestu. Savšek je zasedel 25. mesto.

Danes je Kauzer tekmoval v osmi skupini, njegovi tekmeci so bili Nemec Noah Hegge, Slovak Jakub Grigar in Britanec Adam Burgess. Kauzer je bil tretji, pred njim sta si neposredno napredovanje priveslala Hegge in Grigar.

Savšek pa je nastopil v deveti skupini, nasprotniki pa so bili Poljak Mateusz Polaczyk, Avstralec Timothy Anderson in Tajvanec Shao-Hsuan Wu. Po napaki pri drugi oviri je bil Slovenec zadnji, prvi in drugi pa Anderson in Polaczyk.

Slovenca sta tako ostala brez neposredne uvrstitve naprej, to so si zagotovili vsi prvi in drugi v enajstih skupinah.

Savšek se je popoldne v drugi skupini repasaža boril z Maročanom Mathisom Soudijem in Poljakom Gregorzem Hedwigom. Po napačnem startu Maročana je Savšek, ki je bil sicer v cilju tretji, končal na drugem mestu v skupini za Hedwigom.

Kauzer je vozovnico za nedeljsko osmino finala iskal v peti skupini v konkurenci Avstralca Tristana Carterja, Nizozemca Jorisa Ottna in Andyja Barata s Komorov. Po slabšem začetku je Kauzer prišel do drugega mesta in se še prebil v nadaljevanje, premagal ga je le Carter.

V nedeljo se bodo v moški konkurenci boji osmine finala začeli ob 15.30. Kauzer bo v prvi skupini tekmoval z Britancem Josephom Clarkom, Švedom Isakom Ohrstromom in Grigarjem. Savšek pa je v skupini 3 z Brazilcem Pedrom Goncalvesom, Japoncem Yuukijem Tanako in Novozelandcem Finnom Butcherjem.

V osmini finala se bosta iz vsake od osmih voženj v četrtfinale uvrstila prvi in drugi. Četrtfinale bo nato v ponedeljek.

Vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.