17:49, čet, 25. Apr

Se danes prižigajo praznične luči v Mariboru ali ne?





Po družbenim omrežjih so začela krožiti namigovanja, da se danes praznična razsvetljava v Mariboru ne bo prižgala zaradi slabega vremena.

Na Mestni občini Maribor smo preverili, ali to drži. Zatrdili so nam, da bo mesto danes zasijalo v praznični razsvetljavi. Se pa je spremenil program Vilinskega mesta. Boris Črnič iz Narodnega doma je sporočil: “Pošiljam vam spremembo današnjega programa Vilinskega mesta 2021. Prižig svetlobnih postavitev se zaradi slabega vremena prestavi na 28. 11., 18.00.”

Festival Vilinsko mesto danes bo, a z nekaj spremembami, sporočajo organizatorji: “Spoštovani otroci, starši in skrbniki. Nekaj kapljic dežja vilinkam in vilincem ne more pokvariti veselja, kljub temu pa moramo paziti na naše starše in skrbnike, pa tudi na čarovnice, ki bodo danes otvorile festival Vilinsko mesto – ne bi bilo prav, da letijo v takem slabem vremenu, mar ne?”

Dogodek ČAROVNIŠKI BLUES: MAGIČNI UROKI ob 17:00 bo zato danes namesto v atriju Vilinskega dvora potekal v Vilinski dvorani za omejeno število obiskovalcev, nekaj sprememb pa se obeta tudi pri pri svetlobnih postavitvah Lumina v Magdalenskem parku.

Dež pa jim je ponagajal tudi pri svetlobnih postavitvah Lumina v Magdalenskem parku: “Bilo bi škoda, da bi nam pogled na lučke zastirali dežniki in nas močil dež, zato se bo Lumina namesto danes prižgala v ponedeljek, 29. novembra ob 18:00. Takrat vas bomo z vodstvom Čarobna magdalenca popeljali na zimski potep po čarobnem vrtu Svetlečega cvetja, Kresničk, Moherčic, Nočnika, “špinače, Portale do sebe in Cikla.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.