14:05, čet, 25. Apr

Se na ruškem mostu res nič ne dela? Direkcija pojasnjuje da se, le da se delavcev ne vidi





Direkcija RS za infrastrukturo je konec maja pristopila k izvedbi rekonstrukcije mostu čez Dravo med Selnico ob Dravi in Rušami.

V času izvajanja del velja popolna zapora mostu, ki bo predvidoma trajala do jeseni 2022. V času popolne zapore tudi prehod pešcev in kolesarjev preko mosta ni možen, imajo pa le-ti možnost prehoda med občinama pri hidroelektrarni Fala.

Na Direkciji RS za infrastrukturo so pojasnili, da postavitev odra pod mostom poteka po fazah: “Trenutno se večina del opravlja z delovnega odra pod objektom, in sicer se izvajajo rekonstrukcijska dela na spodnji strani mostnih nosilcev in plošče. Kar pomeni, da večina delavcev dela pod objektom in jih mimoidoči opazovalci ne vidijo.”

Popoldne in ob nedeljah je gradbišče zaprto 

Na očitke, da se na mostu nič ne dela, torej pojasnijo, da se dela izvajajo po mostom. Preverimo tudi, kakšen delavnik ima izvajalec? “Delavnik izvajalca je med tednom od 7:00 do 17:00, ob sobotah od 7:00 do 15:00, ob nedeljah pa je gradbišče zaprto. Dela se izvajajo v skladu z dinamiko.”

Za naš medij tudi zagotovijo, da dela potekajo v skladu s potrjenim terminskim planom in v okviru projekta za izvedbo del.

Ob začetku del je bilo zaznati vandalizem 

Na Direkciji RD za infrastrukturo še povprašamo, če so zaznali kakšne posameznike, ki bi želeli kljub prepovedi most prečkati. “Most je zaprt in s tem je prehod pešcev čez objekt onemogočen. Prehodov čez most mimo zapore ni zaznati. Od začetka je bilo zaznati nekaj vandalizma, in sicer so neznanci nekajkrat poškodovali ograjo in zaščitno mrežo, sedaj pa je tega vedno manj, oziroma skoraj nič več.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.