07:29, sre, 24. Apr

Sedanja kolesarska pot v Kungoti preozka, na novi bodo naredili bolj ustrezno vertikalno in horizontalno signalizacijo za večjo prometno varnost





Del občine Kungota ob regionalni cesti ima izvedeno kolesarsko pot, ki pa ni povezana, je preozka, ni posebej označena in se zato na njej zadržujejo tudi pešci.

Dosedanje stanje kaže na nujno potrebno prenovo

Obstoječa kolesarska pot je v celoti neustrezna in ne zadošča smernicam varne kolesarske poti, sporočajo z Občine Kungota in dodajajo: “Nepovezanost kolesarskega omrežja in neustrezno urejena vertikalna ter horizontalna signalizacija v občini Kungota in občini Pesnica ogroža varnost kolesarjev, ki so primorani vozno površino deliti z motornim prometom.”

Izgradnja nove kolesarske poti ponuja povezanost občin Kungota in Pesnica z mestnim središčem Maribora

S projektom gradnje kolesarske poti si želimo zagotoviti varno in ustrezno kolesarsko pot, s katero se bosta občini Kungota in Pesnica povezali z mestnim središčem Maribora. Tako se bo na ustrezen način povečala trajnostna mobilnost na območju obeh občin. Povečala pa se bo tudi bivanjska kvaliteta življenjskega okolja.

Z implementacijo zastavljenega projekta se bo tako spodbujal trajnostni razvoj gospodarstva na območjih, kjer je narava še neokrnjena.

Za racionalno uporabo prometne infrastrukture

Eden izmed ciljev realizacije projekta je tudi vzpodbujati racionalno uporabo prometne infrastrukture. “Želimo si, da bi se s spreminjanjem potovalnih navad v smeri trajnostne mobilnosti, zmanjšal promet z motornimi vozili, kar bi ugodno vplivalo na okolje in nenazadnje tudi na varno pot naših učencev v šolo in domov,” so zapisali na Občini Kungota.

Kolesarska pot pa ne bo privlačna le za delovne migrante pač pa tudi za rekreativno kolesarjenje ter za turiste in bo tako traso poti in ponudbo regije naredila privlačnejšo.

Za zmanjšanje depopulacije območja

Projekt bo prispeval k dvigu konkurenčnosti področja in ustvaril trajnostne pogoje za izkoriščanje razvojnih priložnosti na področju sonaravnega turizma ter dvigu dodane vrednosti. Posledično se bo zmanjševala »depopulacija« območja, saj bo regija postala bolj atraktivna z novimi priložnostmi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.