08:54, pet, 29. Mar

Sedem britanskih mest v ožjem izboru za pesem Evrovizije prihodnje leto





Sedem mest iz Velike Britanije se je uvrstilo v ožji izbor za organizacijo glasbenega tekmovanja za pesem Evrovizije prihodnje leto. Kot je na spletni strani objavil britanski BBC, so to Glasgow, Manchester, Liverpool, Birmingham, Newcastle, Leeds in Sheffield. Odločitev o mestu, ki bo prihodnje leto gostilo Evrovizijo, naj bi bila znana jeseni.

V prvem krogu se je za gostovanje Evrovizije 2023 potegovalo 20 britanskih mest, med njima tudi London in Belfast, ki se nista uvrstila v ožji izbor.

Vsa prijavljena britanska mesto so že doslej pokazala, na kakšen način želijo odražati ukrajinsko kulturo, glasbo in skupnost, s čimer želijo poudarili dejstvo, da je na letošnji Evroviziji zmagala Ukrajina.

Velika Britanija bo namreč gostila Evrovizijo leta 2023 namesto Ukrajine, ki je z Orkestrom Kaluš slavila na letošnjem tekmovanju v italijanskem Torinu.

Evropska radiodifuzna zveza se je kasneje odločila, da iz varnostnih razlogov naslednjega tekmovanja za pesem Evrovizije ni mogoče pripraviti v Ukrajini, ki jo je 24. februarja napadla ruska vojska. Velika Britanija je gostovanje ponudila kot država, ki je na letošnjem tekmovanju dosegla drugo mesto.

Tekmovanje za pesem Evrovizije bo prihodnje leto v Veliki Britaniji potekalo že devetič. Britanci so v preteklosti pogosto vskočili kot organizatorji.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.