Selitev vstopne točke za odrasle s sumom na koronavirus na novo lokacijo

Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor na lokaciji Ceste proletarskih brigad 71, ob Zdravstveni postaji Nova vas, pripravlja novo lokacijo vstopne točke za obravnavo in odvzem brisov pri odraslih bolnikih s sumom na okužbo s koronavirusom.

Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor je na lokaciji Ceste proletarskih brigad 71 namestil štiri bivalnike in bo tam v ponedeljek, 21. septembra odprl  vstopno točko za obravnavo in odvzem brisov pri bolnikih s sumom na okužbo s koronavirusom.

Lokacija je bila izbrana kot najbolj ustrezna, saj se ob njej nahaja Zdravstvena postaja Nova vas z vso potrebno zdravstveno infrastrukturo. Na tej enoti deluje večje število zdravstvenih delavcev, ki zagotavljajo zdravstveno in zobozdravstveno oskrbo odraslih in otrok, na lokaciji se nahaja tudi laboratorij za odvzem krvi.

Jemanje brisa pri osebah, ki imajo izražen sum na koronavirus

Zdravstveni dom bo na vstopni točki zagotovil infrastrukturo in osebje, ki bo odvzelo bris osebam, pri katerih je jasno izražen sum, da gre za morebitno okužbo s koronavirusom in hkrati potrebujejo tudi pregled s strani zdravnika, ob tem pa bo organiziran tudi tako imenovani “drive in” sistem za odrasle in šolarje, ki omogoča hiter odvzem brisa brez pregleda in zapuščanja osebnega vozila. S tem še dodatno preprečujemo možnost kontakta in prenosa okužbe.

Točka je namenjena bolnikom, pri katerih se lahko pojavi sum na okužbo s koronavirusom in živijo na območju Mestne občine Maribor, sosednjih občin in občin z območja Lenarta in Slovenske Bistrice.

Ponovno poudarjajo, naj bolnik, ki sumi na okužbo s koronavirusom, najprej pokliče osebnega zdravnika, ne prihaja v ambulanto in doma počaka na nadaljnja navodila. V času nedelovanja ambulante družinske medicine lahko bolniki pokličejo ambulanto za splošno NMP na številko 02 333 18 09.

Točka bo delovala do spremembe epidemiološkega stanja

Vstopna točka bo delovala do spremembe epidemiološkega stanja v državi. Na lokaciji Zdravstvene postaje Tezno bo še vedno delovala vstopna točka za pediatrijo, zobozdravstvo in ginekologijo.

S selitvijo vstopne točke si želijo zagotoviti boljše pogoje za delo in možnost zagotavljanja odvzema večjega števila brisov brez čakalne dobe. Na vstopni točki so do 18. septembra 2020 testirali 13.014 ljudi, od teh je bilo 359 oseb pozitivnih na Covid 19 .

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV