08:58, pet, 29. Mar

Seminar o oskrbi sesnih in mačjih mladičev





Zavetišče za živali Maribor v sodelovanju z Društvom za zaščito živali Maribor prireja v soboto, 29. marca 2014, ob 16. uri, v sejni sobi Zavetišča za živali Maribor, Avtomobilska ulica 25, predavanje o oskrbi mačjih mladičev in sesnih mladičev. Predavala bo Vanja Knez, dr.vet.med.

Zavetišče za živali maribor

Oskrba sesnih mladičev je veliko bolj zahtevna kot oskrba večjih mačk – mladičke je potrebno večkrat dnevno hraniti ob uri, jih masirati, da lahko izločajo, skrbeti za primerno temperaturo njihovega gnezda in podobno, zato potrebujejo nekoga, ki ima zagotovo dovolj časa, da jim lahko nudi primerno oskrbo. Zavetišče za živali Maribor se je vsako leto v tako imenovani sezoni mačjih mladičev, ki običajno traja od konca maja do konca septembra, po pomoč pri oskrbi sesnih in mačjih mladičev obrnilo na Društvo za zaščito živali Maribor in skupaj nam je uspelo, da veliko mačakov in muc danes uživa v svojih novih domovih, saj so bili prav v prvih dneh svojega življenja deležni pravilne oskrbe.

Seminar je brezplačen, namenjen pa je vsem, ki bi kot prostovoljci na svojem domu želeli pomagati pri oskrbi sesnih in mačjih mladičev, ki jih najdejo zavržene in prehoden dom najdejo v mariborskem zavetišču. Zaradi omejenega prostora v predavalnici vljudno prosimo, da zainteresirani svojo udeležbo sporočijo do petka, 28.3.2014 na elektronski naslov info@dzzz-mb.si.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.