00:22, ned, 28. Jul

Senat UM potrdil rezultate rektorskih volitev





Na današnji (16. izredni ) seji Senata Univerze v Mariboru so obravnavali samo eno točko dnevnega reda – volilna opravila Senata UM v postopku volitev rektorja UM. Kot je pojasnil predsednik volilne komisije Rajko Kneznič glede glasovnic ni šlo narobe.” Zbrane na seji pa je nagovoril tudi bodoči rektor UM Igor Tičar.

seja senata um 2

V tretjem poročanju volilne komisije (katere člani so vodili postopek rektorskih volitev) je Knez izpostavil, da niso “beležili nobene kršitve volilnega molka” ter da so se vse številke na glasovnicah ujemale z zapisniki. Ocenil je, da so člani komisije delo opravili strokovno in pošteno ter tako ovrgel dvome, ki so se v akademski in širši javnosti pojavljali po razglasitvi rezultatov glasovanja.

ticar na seji (1)

V nadaljevanju seje so zbrani (brez razprave) sprejeli 3 sklepe: seznanili so se s poročilom volilne komisije, ugotovili, da je Igor Tičar prejel največ glasov in je s tem izvoljen za novega rektorja ter soglasno sprejeli sklep, da bo mandat prevzel 5. maja. Tičar je zbrane nagovoril po aplavzu. Najprej se je še enkrat zahvalil za zaupanje, obenem pa poudaril, da so mu zaupali “odgovorno nalogo.” Obljubil je, da se je bo lotil z vsem spoštovanjem ter da bo obljube držal. Njegova prioriteta ostaja “povezovanje Univerze s koreninami“, torej okoljem in gospodarstvom.
Podrobnosti v oddaji Občinski informator (jutri ob 18.30 na BK TV).

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.