17:15, čet, 4. Jul

Šentilj bo le dobil pediatrinjo





Kot smo že poročali, bodo po več letih prizadevanja prebivalci občine Šentilj končno dobili pediatrinjo. Potem ko je iz mariborskega zdravstvenega doma že oktobra odšla pediatrinja Mojca Švab Zavratnik z namenom, da pridobi koncesijo za ambulanto v Šentilju, se je po skoraj treh mesecih zgodba končno skristalizirala.

Občina Šentilj je koncesijo za pediatrično ambulanto podelila že 9. novembra 2015. Pediatrinja Mojca Švab Zavratnik je nato z namenom, da bo pričela s privatno prakso v Šentilju oktobra dala odpoved v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor. Sledil je boj za pridobitev posluha vlade, da razširi mrežo pediatrične oskrbe, s čimer bi tudi Šentilj dobil svojo pediatrično ambulanto.

ambulanta-sentilj

Vse od oktobra je bilo na to temo sicer veliko hude krvi, saj po eni strani v mariborskem zdravstvenem domu trdijo, da je z odhodom pediatrinje pri njih zazevala še večja luknja, po drugi strani, pa si tudi prebivalci Šentilja in okoliških krajev zaslužijo celovito oskrbo. Tako je prepričana tudi Švab Zavratnikova, ki v tem času situacije ni želela komentirati.

Ambulanto v Šentilju je Zdravstveni dom v tem času popolnoma izpraznil in pediatrinji pustil prazne prostore. Odločitev na vladi je končno padla, v pozitivno smer, saj bodo občanke in občani Šentilja po enem letu končno dobili pediatrinjo. Da so dela v teku, nam je potrdila tudi Švab Zavratnikova.

Mojca Švab Zavratnik
Mojca Švab Zavratnik

Ta teden še opremljajo ambulanto, danes so podpisali pogodbo na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije. “Če bo vse po sreči, bomo v ponedeljek že vpisovali paciente,” je z olajšanjem povedala pediatrinja.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.