09:26, čet, 4. Jul

Šentiljski občinski posli za izbrane svetnike?





Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) preiskuje poslovanje Občine Šentilj s tamkajšnjim svetnikom Francem Perkom. Njegovo (nekdanje) podjetje Perkostan d. o. o. ima z občino namreč sklenjeno pogodbo za vzdrževanje poslovnih objektov, ki so v lasti občine. Na občini sicer zatrjujejo, da je Perko, preden je postal svetnik, iz podjetja izstopil in z njim naj ne bi imel več nič, a številna dejstva kažejo, da temu ni povsem tako.

obcina sentilj

Na Komisijo za preprečevanje korupcije so bile v zvezi s posli Občine Šentilj sicer vložene 4 anonimne prijave.

Posle Občine Šentilj z nekdanjim podjetjem tamkajšnjega svetnika Franca Perka na podlagi anonimne prijave preiskuje KPK, kar je pred dnevi za našo televizijo BK TV potrdila direktorica občinske uprave Bogdana Pribevski: „Pojasnila smo dali, zadeva je še v teku.“

Perko uradnih izjav ne želi dajati

O očitkih, da naj bi se okoristil z občinskih denarjem smo želeli povprašati tudi samega svetnika Franca Perka, a ta pred našo kamero ni želel. Nam je pa domnevno sporno poslovanje svetnika Perka s šentiljsko občino razložila Pribevska, ki je pojasnila, da ta, odkar je občinski svetnik, s podjetjem Perkostan d. o. o. nima več nič.

Kar pa ne drži povsem. Franc Perko je sodeč po izpisih z Ajpesa podjetje kot edini družbenik sicer res zapustil 1. decembra 2014 – takrat je edina družbenica postala Simona Klančnik – a ponovno vstopil 28. januarja 2015 kot prokurist.

Čemu ta poteza, pa nam je razložil Perkov nečak Matjaž Pivec, sicer edini zaposleni v omenjenem podjetju: „Nekako smo ga potrebovali kot svetovalca.“

Naslova niso spremenili zaradi pošte

Četudi pa Perko ni več lastnik omenjenega podjetja, pa je to še zmeraj registrirano na njegovem domačem naslovu v Sladkem Vrhu. Kot priznava Pivec, podjetju namreč namensko niso spremenili naslova zaradi prejemanja pošte. „Drugače bi morali po pošto zahajati v Maribor, oziroma delati preusmeritve,“ razloži Pivec.

Nekdanja računovodkinja podjetje odkupila za en evro

O tem, zakaj niso spremenili naslova podjetja, ter o drugih podrobnostih poslov s šentiljsko občino smo želeli govoriti tudi z novo lastnico Simono Klančnik, ki pa z nami ni želela sodelovati. Nam je pa vsaj okvirno dejstva o tem, kako je Perko podjetje prodal Klančnikovi, sicer svoji nekdanji računovodkinji, opisal Pivec: „Ona se ukvarja z odkupom podjetij in je podjetje odkupila za en evro,“ pojasnjuje Pivec.

Neuradno smo sicer še izvedeli, da naj bi Simona Klančnik domnevno imela registriranih več 10 podjetij, govori pa se tudi, da poslovanje Perkostana s šentiljsko občino naj ne bi bila edina zadeva, zaradi katere je pod drobnogledom preiskovalcev.

 

Podrobnosti dogajanja v Šentilju pa v nocojšnji oddaji Občinski informator ob 18:30 na BK TV.

Druge novice

Comments

  • Jani

    6 junija, 2016

    Zanimiva novica. Morala župana in svetnika na nuli. Svetnika Perka redno videvamo in srečujemo pri opravljanju storitev, s katerimi kao nič nima.

    Replay
  • S.P.

    6 junija, 2016

    Za 1 EUR je kupila podjetje, ki deluje in posluje že vrsto let…lep nateg. Aja, pa zaradi pošte je na naslovu svetnika..pa kdo tem to verjame????

    Replay
  • Tone

    6 junija, 2016

    Če je bila pogodba sklenjena pred nastopom funkcije svetnika, zadeva ni sporna.

    Replay
  • S.P.

    6 junija, 2016

    Tone, Perko se je izogno KPK tako, da je podjetje iz s.p. preoblikoval v d.o.o., potem ga je prodal za 1 EUR, nato je to podjetje dobilo posel z občino, mesec kasneje pa je postal prokurist…

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.