22:50, sre, 24. Apr

Silvestrovo v Mariboru brez ognjemeta





Vstop v leto 2019 v Mariboru tokrat ne bo naznanil ognjemet saj sta se sponzorja, ki sta do zdaj že tradicionalno finančno omogočila silvestrski ognjemet – Večer in Nova KBM – odločila za dobrodelno potezo. Denar bosta namenila humanitarnim organizacijam.

Foto: M. Pigac
Foto: M. Pigac

Mestna občina Maribor sicer že od leta 2011 ne sodeluje pri organizaciji silvestrskega ognjemeta. Po poročanju časnika Večer sta se oba organizatorja ognjemeta, na pobudo župana Mestne občine Maribor  Saše Arsenoviča, odločila, da denar namesto za rakete raje namenita dobrodelnim društvom in organizacijam.  “Namesto iskric na nebu želimo iskric v očeh,” je dejal Arsenovič za prej omenjeni časnik.

Denar, ki bi ga sicer namenili za ognjemet, bo sedaj prejelo dvanajst humanitarnih organizacij. To so Rdeči križ Maribor, Karitas Maribor, Pika – dnevni center za otroke in mladostnike Maribor, Varna hiša Maribor, zavetišče za brezdomce na Šentiljski cesti, Svetovalnica za žrtve nasilja in zlorab Maribor, društvo Toti DCA (Dnevni center aktivnosti za starejše), VDC Polž, društvo Sonček, Materinski dom Bresternica, društvo Hospic Maribor in Zveza prijateljev mladine Maribor. “V Večerovi hiši smo zavezani bralcem, zato smo z njimi v vseh trenutkih. Če smo pretekla leta razveseljevali meščane z ognjemeti na silvestrovo, je sedaj čas, da razveselimo tiste, ki najbolj potrebujejo pomoč. Smo trajnostno naravnano podjetje in menimo, da je prav, da v novo leto vstopimo z dobrim delom in nameni,” je za časnik Večer povedal izvršni direktor marketinga in prodaje pri Večeru Miha Klančar. 

V Mariboru bo največje silvestrovanje na Trgu Leona Štuklja

Sicer pa bodo v Mariboru najdaljšo noč v letu pričakali v duhu številnih zabav, največje silvestrovanje pa bo tudi letos na Trgu Leona Štuklja, kjer bosta zbrano množico zabavala Nuša Derenda in skupina Pop Design. 

Največje javno silvestrovanje v Mariboru, z najdaljšo tradicijo v Sloveniji, bo na Trgu Leona Štuklja, kjer organizatorji tudi letos pričakujejo več tisoč obiskovalcev. Za odlično zabavo bo od 22.00 dalje poskrbela Nuša Derenda, po polnoči in novoletnem voščilu mariborskega župana Saše Arsenoviča, pa bo na odru skupina Pop Design. Zabava na Trgu Leona Štuklja se bo nadaljevala tudi 1. januarja 2019, ob 20.00, z novoletnim koncertom skupine Victory.

Silvestrovanje na prostem pripravljajo tudi na Grajskem trgu, kjer bo s stojnic dišalo po sladkih dobrotah in kuhanem vinu, za energično glasbeno in plesno spremljavo bo poskrbel DJ. Ljubitelji kulture bodo lahko zadnji večer v letu preživeli v SNG Maribor, kjer bodo letos na sporedu predstave Nabucco, Od blizu in Tango. Raznoliko dogajanje se obeta še v številnih lokalih in restavracijah v središču mesta, skok v leto 2019 pa lahko doživite tudi na Mariborskem Pohorju, krožno kabinska žičnica bo na vrh in v dolino vozila tudi v nočnem času. Posebno elektronsko doživetje obljubljajo organizatorji Festivala alternativne kulture FAK, ki zaključek pripravljajo v Kinu Udarnik.
V novo leto bo letos možno vstopiti tudi na drsalkah. Na mestnem drsališču na Trgu Generala Maistra bo, ob glasbeni spremljavi, drsanje trajalo do 2. ure zjutraj.
Informacije o silvestrovanjih v Mariboru in okolici so zbrane na strani Zavoda za turizem Maribor – Pohorje. Organizatorji obiskovalce naprošajo, da na prireditveni prostor na Trg Leona Štuklja ne prinašajo pirotehničnih sredstev in drugih nevarnih predmetov (steklenice in podobno). Ob tem jih naprošajo, naj upoštevajo navodila organizatorjev in varnostnikov na dogodku.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.