05:54, pet, 29. Mar

Sindikati zdravstva in socialnega varstva kritično do nereševanja težav v zdravstvu





Reprezentativni sindikati zdravstva in socialnega varstva so kritični do ravnanja politikov pred volitvami, saj, kot so zapisali v javnem pismu, namesto reševanja težav zaposlenih v zdravstvu in socialnem varstvu nastopajo v predvolilnih srečanjih in obljubljajo tisto, česar niso zmogli storiti v 30 letih.

Sindikati so med drugim kritični do predvolilnih izjav, češ da javni sistem zdravstva ni dober. V sindikatih namreč menijo, da je dober, “zlasti glede na javna sredstva, ki se zanj namenjajo”. Poudarjajo, da si ne želijo ameriškega zdravstva, do katerega so upravičeni zgolj tisti, ki si ga lahko privoščijo.

Zaposleni v zdravstvu drugorazredni državljani?

Pristojne so okrcali, ker mesec dni pred volitvami ne želijo dokončati začetega in se dogovoriti o odpravi nastalih plačnih nesorazmerij v posameznih strokovnih področij za zaposlene, ki dviga niso bili deležni v mesecu novembru 2021. Spomnili so, da v dveh letih tudi niso uspeli rešiti vprašanja zaposlenih v spodnji tretjini plačne lestvice.

Prav tako so opomnili, da kljub več stavkovnim sporazumom še vedno ni ustreznih kadrovskih standardov in normativov, ki bi določili, koliko kadra potrebujemo na najbolj zahtevnih deloviščih.

“Sram vas je lahko zato, ker ste bili za eno poklicno skupino pripravljeni sprejeti vse, kar se je znašlo na vaši mizi, vsi ostali zaposleni v zdravstvu in socialnem varstvu pa smo očitno drugorazredni državljani,” so še dodali v pismu, ko so ga naslovili na vlado ter ministre za zdravje, javno upravo ter delo.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.