08:07, sob, 20. Apr

Šiško: “Za nobenega posiljevalca v vrstah Štajerske in Slovenske varde ni prostora!”





Andrej Šiško, vodja Štajerske varde, se je odzval na pisanje medijev in njihova vprašanja v zvezi z domnevnim posiljevalcem, ki naj bi pred kratkim posilil svojo odraslo hčerko.

Andrej Šiško

“Kot poveljnik Slovenske in Štajerske varde zato javno objavljam stališče Varde v zvezi z domnevnim dogodkom. 1. Domnevni dogodek domnevnega posilstva, naj bi se zgodil pred več kot 14. dnevi, a v zvezi z njim v Slovenski in Štajerski vardi nimamo nobenih konkretnih vesti, še manj so nam znana kakršnakoli dejstva. 2. Kakršnokoli dejansko posilstvo kogarkoli, s strani kogarkoli, v Slovenski in Štajerski vardi najstrožje obsojamo!” je zapisal Andrej Šiško in dodal, da po Ustavi Republike Slovenije velja vsakdo, komur ni pravnomočno dokazana krivda za nedolžnega! (27. člen Ustave RS).

Danes je na Slovensko vardo poklicalo več novinarjev, med njimi tudi novinar Tetičkovič, ki so spraševali o tem, ali je…

Objavil/a Slovenska VARDA – civilna iniciativa dne Ponedeljek, 03. maj 2021

Poudaril je da “niti Slovenska varda, niti Štajerska varda nimata ničesar z domnevnim dogodkom, ko naj bi se zgodilo domnevno posilstvo,” pa tudi “kakršenkoli dogodek, na katerem naj bi domnevno prišlo do posilstva, se v nobenem primeru ni zgodil v okviru dejavnosti katerekoli Varde. Varda za kakršnokoli zasebno dejavnost kogarkoli, ne more javno odgovarjati!”

Poudaril je še, da sta vsako načrtno vpletanje Varde v kakršenkoli dogodek, povezan z domnevnim posilstvom, in sleherna povezava med protesti v Mariboru in delovanjem Štajerske in Slovenske varde zlonamerna.

Svojo izjavo je zaključil tako: “Za nobenega posiljevalca v vrstah Štajerske in Slovenske varde ni prostora!”

Druge novice

Comment

  • Jolanda Kresnik

    5 maja, 2021

    Se strinjam z Siskom..za take ljudi ni prostora med Vardo

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.