08:11, pet, 19. Apr

Skrivalnice volilne komisije v Trnovski vasi





Volilna komisija v Trnovski vasi neupravičeno noče podati informacij o tem, kdo je oddal kandidaturo za župana Občine Trnovska vas.

Na naše vprašanje, kdo je oddal kandidaturo za župana Občine Trnovska vas, nam je namreč predstavnica volilne komisije iz te občine odgovorila, da tega ne bo naredila. Kot razlog je navedla, da so dobili taka navodila od Državne volilne komisije in da bodo po njihovem navodilu objavili vse v ponedeljek, 24. 10. 2022 na spletni strani. Na naše vnovično vprašanje, koliko kandidatov je oddalo uradno kandidaturo in kdo so ti, je ponovila je, da nam danes informacij o kandidatih in njihovih imen danes ne bo dala.

Jasno je, da teh informacij neupravičeno nočejo dati, saj smo dobili odgovor direktorja Službe Državne volilne komisije Dušana Vučka, da lahko novinarju občinska volilna komisija da tako podatke o vloženih kandidaturah kot tudi potrjenih.

Ob tem, da niso hoteli dati nobene informacije in se sklicevali na Državno volilno komisijo, katere direktor nam je odgovoril, da lahko dajo podatke, se upravičeno pojavlja vprašanje, kaj hoče skriti volilna komisija v Trnovski vasi in tudi zakaj, čemu skrivajo podatke.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.