03:16, čet, 4. Jul

Skupščina potrdila predlog za povečanje kapitala družbe Paloma





Delničarji so na skupščini potrdili predlog vodstva Palome, da povečanje kapitala izvede zasebni finančni sklad Abris Capital Partners, ki je za delnico ponudil 3,30 evrov in bo po izvedeni dokapitalizaciji v skladu z zakonodajo objavil tudi ponudbo za prevzem družbe.

paloma

Na včerajšnji skupščini delničarjev Palome, kjer je bilo navzočih 95,06 odstotkov kapitala, so delničarji odločali o izvedbi dokapitalizacije družbe. Potrdili so predlog uprave in nadzornega sveta, da povečanje kapitala, potrebnega za vlaganje v razvoj družbe na obstoječi lokaciji, izvede zasebni finančni sklad Abris Capital Partners z njegovo odvisno družbo PPRS Holdings Limited, in sicer z vplačilom denarnega vložka v višini 15.000.001,50 evrov. Cena ene nove navadne imenske kosovne delnice je 3,30 evrov. Plačilo kupnine in vpis novih delnic bosta izvedena po izpolnitvi odložnih pogodbenih pogojev. Po pridobitvi delnic v postopku dokapitalizacije bo družba Abris Capital Partners v skladu z Zakonom o prevzemih zavezana objaviti ponudbo za prevzem preostalih delnic družbe.

Predsednik uprave, Tadej Gosak, je izrazil zadovoljstvo ob potrditvi predlagane dokapitalizacije. »Današnji dan je za Palomo pomemben, saj je na poti v novo razvojno obdobje. Z dokapitalizacijo je Paloma pridobila stabilno lastništvo in vlagatelja, ki bo lahko zagotovil potrebna sredstva za posodobitev družbe, prav tako pa tudi izboljšanje finančnih rezultatov, možnosti nadaljnjih naložb in krepitev blagovne znamke. Zadovoljni smo, da smo pridobili takšnega vlagatelja, kot je Abris Capital Partners, ki s transparentno in učinkovito politiko vlaganj upravlja s pretežno nemškim in ameriškim kapitalom in je prepoznal Palomo kot perspektivno družbo s potencialom rasti v prihodnje. Kapital pridobljen z dokapitalizacijo bomo vložili v prenovo zmogljivosti proizvodnje primarnega papirja, kjer so investicije, ki so nujno potrebne že v kratkem roku, ocenjene v znesku med 15 in 20 milijonov evrov. V skladu s Strateškim poslovnim načrtom družbe Paloma do leta 2020, družba v naslednjih petih letih načrtuje investicije v skupni višini 68,9 milijonov evrov, in sicer v povečanje proizvodnih kapacitet, posodobitev proizvodnje, energetsko učinkovitost, izboljšanje pogojev dela in razširitev skladiščnih kapacitet v Sladkem Vrhu. S temi investicijami bomo lahko zadostili rasti prodaje in sledili povečanemu povpraševanju po izdelkih blagovne znamke Palome, ki je še vedno med najbolj prepoznavnimi v regiji,« je dejal.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.