10:26, sre, 3. Jul

Slaba novica, ta slovenska športnica odpovedala udeležbo na olimpijskih igrah





Atletinja Maruša Mišmaš Zrimšek ne bo nastopila na olimpijskih igrah v Parizu. Naša vrhunska atletinja bo nastop na olimpijskih igrah izpustila zaradi poškodbe.

Maruša, ki je v preteklosti navduševala z odličnimi nastopi in dosežki, se trenutno sooča s poškodbo, ki ji onemogoča sodelovanje na prihajajočem največjem mednarodnem športnem dogodku, so sporočili iz olimpijskega komiteja Slovenije.

“Kljub izjemni predanosti in trudu, ki ga je vlagala v priprave na olimpijske igre, se je zgodilo nepredvideno in športnica tako ne bo zastopala Slovenije v Parizu. Njen prispevek k slovenski atletiki je neizmeren in prepričani smo, da bo še naprej blestela na svojem športnem področju,” še sporočajo.

Maruši v olimpijskem komiteju želijo čimprejšnje okrevanje in verjamejo, da bo, kljub trenutnim težavam, svojo neizmerno strast in talent usmerila proti novim ciljem in izzivom ter da bo po olimpijskih sanjah ponovno posegla na poletnih olimpijskih igrah v Los Angelesu leta 2028.

Nudili ji bodo vso podporo

Na Olimpijskem komiteju Slovenije – Združenju športnih zvez bodo Maruši stali ob strani in ji nudili vso podporo pri njeni rehabilitaciji ter nadaljnjih pripravah: “Zahvaljujemo se ji za ves trud, ki ga je vložila do sedaj in verjamemo, da bo njena športna pot še dolga in uspešna. Vsi skupaj držimo pesti za njeno uspešno okrevanje in se veselimo njenih prihodnjih uspehov.”

Olimpijska reprezentanca Slovenije bo sicer znana v ponedeljek, 8. julija, ko bo izvršni odbor OKS-ZŠZ vse kandidate imenoval v člane letošnje olimpijske odprave.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.