09:40, sob, 20. Apr

Slabovidni hčerki urejala prakso. Rekli so ji, da se jim ne da, nimajo časa, nimajo živcev in kaj naj si z njo začnejo





“Počutim se žalostno, obupano, brez moči, dobesedno izmučeno …,” je zapisala na družbenem omrežju mama slabovidnega dekleta. Hčerki je namreč pomagala urediti opravljanje šolske prakse, pa je dobila pri tem same odklonitve v hotelih, kjer je vprašala, ali bi dekle vzeli na prakso. Na koncu se je ob pomoči dobrih ljudi zgodba obrnila na boljše.

“Celi teden sem klicala po telefonu vse hotele v Mariboru in na koncu še osebno obiskala hotele,” je zapisala mama in dodala, da mora hčerka Kaja opraviti tri tedne šolske obvezne prakse ter da v celem Mariboru nista dobili niti v enem hotelu potrditve.

“Nerada omenjam, da imam otroka z posebnimi potrebami, vedno rečem, da ima primanjkljaj vida, saj ima 8 % ostanka vida,” je zapisala in dodala (lektorirano): “Ko sem jim povedala, da je slabovidna, so raje odklonili in v par hotelih so mi rekli, da se jim ne da in nimajo časa se z njo ukvarjati, da nimajo živcev in kaj naj si z njo začnejo.”

Zapisala je, da je ostala brez besed, a da ne bo obupala in ji bo našla hotel, kjer bo opravljala prakso, pa čeprav jo bo vozila na drugi konec Slovenije. In tudi, da sta že dogovorili za razgovor izven Štajerske regije.

“Moja Kaja pa bo vedno moje zlato ❤❤❤ z vsemi napakami, ki jih ima, saj noben ni popolni, samo tega se nekateri ne zavedajo,” je zaključila prvi zapis mama, ki bi za svojo hčerko naredila vse.

Dekle je dobilo prakso, družina je hvaležna za pomoč

In ponovno se je izkazalo, da so družbena omrežja koristna, saj je mama uspela in z veseljem sporočila, da sta s hčerko našli delodajalca, ki bo Kajo vzel na prakso. Zapisala je (nelektorirano in objavljeno, kot je mama zapisala): “Dragi prijatelji iz FB hvala vam za vso pomoč, podpiro in vspodbudo glede Kajine obvezne prakse. Sva jo našle in dobile , tako da so še ljudje z dobrim ❤❤❤. Kje pa sva jo dobile pa razkrijem ob pravem času 🥰 Kaj se pa tiče določenih komentarjev , pa bi bilo bolje da bi se vzdržali 😉 Veliko vas je, ki me osebno poznate nisem nikoli Kaje zavijala v vato.😉 Dala sem ji že od malega svobodo , podporo da se osamosvoji 😉 Vsi ti strokovnjaki pa si mislijo, da imajo samo oni prav, da starši nevzgajajo pravilno 😥”

(Naslovna slika je simbolična)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.