06:19, pet, 5. Jul

Slovaki v evropski Superligi nadigrali Slovence





Spremljali smo namiznoteniško Superligo med igralci Slovenije in Slovaške. Reprezentantje kategorije U21 so igrali na Muti. Gostje so jih premagali s končnim rezultatom 2:6.

namizni tenis superliga muta 2

Igralci so nam zaupali, da je sicer resda lepo, kadar zmagaš, četudi ne, pa si z vsako tekmo nabiraš “zlate izkušnje. To je nekaj najboljšega, ker mi imamo v Sloveniji skozi med sabo, se poznamo, tu imaš pa nove žoge in to so izkušnje, to so tekme, ki so najbolj pomembne,” je dejal Tilen Cvetko, igralec NTK Novo mesto.
Igalci in trener reprezentance U21, Bojan Rak, so poudarili še, da je zelo pomembna tudi spodbuda s klopi, predvsem v t.i. psihološkem momentu, ko nasprotnik zmaguje. Razlog, da so bili tokrat Slovaki vendarle boljši, je po mnenju selektorja predvsem v starostni razliki, saj so bili konkurentje dve ali tri leta starejši, “kar se pri sami fizični pripravljenosti gotovo pozna“, je dejal Rak.

namizni tenis superliga muta

Ne glede na vse pa so takšna srečanja pomembna iz več stališč: motivirajo mlade slovenske reprezentante k nadaljnjemu razvoju sposobnosti in širijo prepoznavnost kluba in kraja, kjer gostujejo.
Podrobnosti v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.