07:28, sre, 3. Jul

Slovenija in Hrvaška s projektom krepita usposobljenost strokovnjakov na področju paliativne oskrbe





V projektu Krepitev celovite paliativne oskrbe v čezmejnih regijah Hrvaške in Slovenije (PALI-CARE) partnerji iz obeh držav krepijo usposobljenosti strokovnjakov na področju paliativne oskrbe. Cilj projekta je tudi vzpostavitev čezmejnega sodelovanja na področju izmenjave znanj in izkušenj s tega področja, so zapisali v sporočilu za javnost.

Projekt se ukvarja s skupnimi izzivi pri pristopu k paliativni oskrbi in zagotavljanju kakovostnega izobraževanja zdravstvenih delavcev, ki delajo na tem področju. V projektu bodo oblikovali skupni akcijski načrt za izboljšanje paliativne oskrbe in izobraževalna digitalna gradiva o paliativni oskrbi.

Danes je v Ljubljani potekala uvodna konferenca, na kateri so projekt predstavili ciljnim skupinam. Po tem pa je potekala izkustvena delavnica za vse projektne partnerje, kjer je Slovensko društvo Hospic partnerjem predstavilo temo Lasten proces do umiranja in smrti.

Nosilec projekta je Županijska bolnišnica Čakovec iz Hrvaške, projektni partnerji pa so Slovensko društvo Hospic, Splošna bolnišnica Murska Sobota in Zdravstveni dom Čakovec iz Hrvaške.

Projekt je sofinanciran iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru programa Interreg Slovenija – Hrvaška v skupni vrednosti nekaj več kot 860.000 evrov. Projekt se je začel 1. marca letos in bo trajal do 28. februarja 2026, so še zapisali v sporočilu.

vir. sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.