06:27, pet, 29. Mar

Slovenija z Luko Dončićem in Goranom Dragićem na pripravljalnih tekmah





Slovenska moška članska košarkarska reprezentanca priprave za avgustovski kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo in septembrsko evropsko prvenstvo nadaljuje v Istanbulu. Po treh treningih jo danes ob 19. uri čaka prijateljska tekma s Turčijo, jutri ob isti uri pa še z Ukrajino.

V Turčijo je pripotovalo petnajst košarkarjev. Doma je ostal Gregor Glas, ki je po sobotni pripravljalni tekmi proti Črni gori začutil manjše bolečine v hrbtu in zdravniški pregledi so pokazali, da mladi branilec potrebuje mirovanje. Glede na to, da priprave prihajajo v sklepno fazo, kjer so napori vse večji, sta se s selektorjem Aleksandrom Sekulićem dogovorila, da zapusti priprave in s potrebnim počitkom odpravi bolečine. Je pa v Istanbul pripotoval Luka Dončić, ki bo tako na voljo selektorju za petkovo tekmo proti Turčiji.

Če so na tekmah proti Nizozemski (83:76) in Črni gori (70:52) več priložnosti za dokazovanje dobili mlajši upi, bodo tokrat več igralnih minut dobili prvokategorniki. Intenzivnost treningov in tekem se namreč stopnjuje in strokovni štab lovi ritem, ki reprezentanco čaka na eurobasketu.

Zadnji dve pripravljalni tekmi bo Slovenija odigrali doma

“Ob prihodu v Istanbul smo podoživeli občutke zmagoslavja izpred petih let. To je naše srečno mesto, srečen hotel in dvorana. A to je za nami. Zanima nas prihodnost in vsi smo v reprezentanci z željo, da ta uspeh ponovimo, oziroma se mu približamo. Tekma proti Turčiji bo prvi realen pokazatelj, česa smo sposobni v danem trenutku,” je za spletno stran KZS povedal Klemen Prepelič.

Zadnji dve pripravljalni tekmi bo Slovenija odigrali doma. V sredo, 17. avgusta ob 20.15 uri bo v ponovitvi finala evropskega prvenstva iz 2017 v Stožicah gostovala Srbija, v soboto, 20. avgusta ob 20.15 uri pa ji bo v Celju na drugi strani igrišča stala Hrvaška.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.