01:19, tor, 9. Jul

Sloveniji na domačem MSP štiri medalje





Danes se je v Planici zaključilo mladinsko svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju. Slovenska mlada reprezentanca je na domačem prvenstvu osvojila štiri odličja. Na tekmi skakalk je bila zlata Tina Erzar in bronasta Taja Bodlaj, skakalke so prepričljivo slavile na ekipni tekmi, zadnji dan je bila srebrna še mešana skakalna ekipa.

V Planici je od 5. februarja ob MSP poteklo še svetovno prvenstvo v smučarskem teku do 23 let. Največ kompletov medalj (14) je bilo tako podeljenih v smučarskem teku, sedem od teh v kategoriji do 23 let. V smučarski skokih in nordijski kombinaciji je bilo podeljenih po pet kompletov medalj.

Vse medalje na domačem prvenstvu je slovenska reprezentanca osvojila v smučarskih skokih. Prvi medalji sta gostiteljici na srednji skakalnici prinesli Erzar in Bodlaj. Erzar, ki je ob Niki Križnar in Niki Prevc tretja slovenska mladinska svetovna prvakinja, je bila prepričljiva v obeh serijah, na koncu pa je najbližjo zasledovalko premagala za 15,4 točke.

Erzar in Bodlaj sta skupaj z Ajdo Košnjek in Jerico Jesenko s konkurenco pometli še na ekipni tekmi, za kar 114,6 točke so ugnale Japonsko. Po letih 2013, 2018 in 2022 je bil to četrti ekipni naslov za mlade slovenske skakalke.

Zadnji dan MSP je bila mešana skakalna ekipa v postavi Bodlaj, Jaka Drinovec, Erzar in Rok Masle srebrna, po tem ko je za zmagovalko Avstrijo zaostala za 3,9 točke.

Skupno najuspešnejša država prvenstva pod Poncami je bila Norveška, njeni tekmovalci so domov odnesli kar 17 odličij.

Nemčija je bila v tem pogledu druga najuspešnejša z devetimi. Slovenci so s štirimi osvojenimi kolajnami šesti.

Po številu najžlahtnejših medalj sta na prvem mestu Norveška in Avstrija s po štirimi. Sledita Nemčija in Švedska s po tremi zlatimi medaljami ter nato Slovenija in Kanada z dvema.

Vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.