10:36, pet, 29. Mar

Slovenska atletinja ne želi več molčati, iskren zapis o krutosti profesionalnega športa





Ena najboljših slovenskih atletinj je včeraj pozno zvečer na svojem Facebooku delila zapis.

FOTO: Pixabay/Slika je simbolična

Brigiti Langerholc je na duši že več let ležal grenak priokus spoznanja, kako nemoralen in krvav je v resnici svet športa, ki se odvija daleč stran od oči javnosti. Zapisa, ki je včeraj zvečer objavila, ni imela namena javno napisati. A ker so ji boleči spomini že dva dni polnili glavo je zbrala pogum in zapis objavila na družbenem omrežju.

Zgodbo o uničevanju mladih vrhunskih športnikov za voljo vrtoglavih zneskov v kuvertah, si lahko v celoti preberete spodaj, kjer je nekdanja vrhunska športnica obudila spomin na dan, ko se ji je ustavil svet …

Zapis gre takole: “Bilo je moje 7. leto vrhunske kariere v Grand Prix in Zlatih ligah tekmovanjih. S polnim krožnikom prisedem za mizo k dvema menedžerjema, ki sta bila top 5 menedžerjev na svetu v atletiki. V atletiki pač potrebuješ res dobrega menedžerja, da lahko tekmuješ na največjih tekmovanjih. Brez menedžerja ne prideš na mitinge in ne zaslužiš denarja. V bistvu za slov. razmere, so bile kar velike premije, 1.m na GP mitingu tudi 12.000 ali več USD in po lestvici navzdol.”

Ko se usede k njima sta jo pozdravila, ker so se vsi poznali: “In potem menedžer A ga bom imenovala, ker ne bom operirala z imeni. Čutim pa da ta post mora ugledati luč neba, ker ga že 2 dni ” nosim” naokoli v moji glavi. Skratka menedžer A pokaže menedžerju B krvno sliko neke tekmovalke, ki sem jo še predobro poznala. In se pohvali: če mi ta tekmovalka letos ne bo dala pripadajoči bonus, ker sem ji pridobil apparel sponzorja, bom dal tole krvno sliko v medije. Jaz se najprej čudim, pa kako da kar zdaj operirajo še s krvnimi slikami za mizo za kosilo, a ni to osebna zadeva in varovanje podatkov. Takoj mi je bilo jasno ko sta se potopila v “krvne vrednosti” določenih meritev in se začela nasmihati eden drugemu, aha, a tole ima povečano. Ooooo, uuuu, tole je pa vroč dokument zakaj se gre. Po parih minutah, mi je postalo tako slabo, ko sem ugotovila, da v bistvu “operirata” s kočljivimi krvnimi izvidi, ki lahko kariero te tekmovalke totalno uničita v naslednji minuti. Pa kljub temu, da sem jo poznala, ji tega nisem omenila. Jo je kasneje sistem sam izločil.”

Celoten zapis pa si preberite spodaj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.