14:25, sob, 20. Apr

Slovenska reprezentanca na pripravljalno tekmo na čelu z Luko Dončićem





Slovenski košarkarji bodo danes in v petek odigrali edini prijateljski tekmi v pripravah na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre.

FOTO: Slovenska košarkarska reprezentanca/Facebook

V pripravah na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre bo na dveh tekmah Slovenije tekmec Hrvaška; danes bo tekma ob 19. uri na Reki, v petek ob 20.00 pa v Stožicah.

Slovenija je v Opatijo odpotovala tudi z Luko Dončićem, ki se je v torek pridružil reprezentanci. Malo verjetno je, da bo danes oblekel dres in zaigral, saj ima selektor Aleksander Sekulić na voljo dovolj igralcev. Med njimi ni Žana Marka Šiška, organizatorja Bayerna Münchna, ki je zaradi poškodbe stegenske mišice odpovedal sodelovanje v izbrani vrsti.

Priprava za nastop na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju

“Komaj čakamo ti dve tekmi. Dobili bomo prvo sliko, kako vse skupaj zgleda in če deluje, kar smo si zamislili. V zadnjih dneh se nam je priključilo nekaj novih obrazov. Na treningih še ni bilo časa za uigravanje in s tega vidika nam bosta tekmi še bolj pomembni. Na igrišču bomo skušali uveljavit prednosti, ki jih imamo. Predvsem pa moramo najti ravnovesje v napadu. Igralci prihajajo iz različnih sredin in pomembno je, da se čim prej povežejo v celoto,” pravi selektor Aleksander Sekulić.

Tako Slovenija kot Hrvaška se pripravljata za nastop na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju. Slovenija bo nastopila v Kaunasu skupaj z Angolo, Poljsko, Venezuelo, Južno Korejo in Litvo, Hrvaška pa bo turnir gostila v Splitu. Tam bodo igrali še Nemčija, Rusija, Mehika, Tunizija in Brazilija.

Omejeno število gledalcev

Zaradi epidemioloških ukrepov bo dvoboj na Reki potekal ob prisotnosti omejenega števila gledalcev. Vstopnice niso bile v prodaji, dvoboj pa si bo mogoče ogledati na zaslonih televizije Sportklub.

Hrvaška in slovenska izbrana vrsta imata bogato zgodovino medsebojnih dvobojev. Do sedaj sta se pomerili triintridesetkrat; štirinajst zmag so zabeležili slovenski košarkarji, devetnajstkrat pa so bili uspešnejši Hrvati.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.