06:25, pet, 29. Mar

Slovenska turistična organizacija bo obeležila 25-letnico





Slovenska turistična organizacija (STO) bo danes obeležila 25-letnico obstoja. Pred četrt stoletja je namreč zaživel Center za promocijo turizma Slovenije (CPTS), predhodnik današnje STO.

FOTO: Pixabay.si

Na dogodku bodo govorili o ključnih mejnikih, pa tudi rezultatih letošnje kampanje Zdaj je čas – Moja Slovenija.

STO je prehodila dolgo pot od prvih sejemskih nastopov in oglasov na tujih trgih, prvih promocijsko-informativnih materialov in prvih turističnih predstavništev do nacionalne turistične organizacije, ki trajnost in nove tehnologije postavlja v jedro vseh razvojnih ter promocijskih aktivnosti, so podčrtali v organizaciji.

O ključnih mejnikih, izzivih in projektih ter pogledu naprej bodo na današnji prireditvi v Ljubljani govorili državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc, direktorica STO Maja Pak, prvi direktor STO Franci Križan ter direktor Medical centra Rogaška Marko Lenček.

Slovesnost bo sicer potekala ob letošnjem svetovnem dnevu turizma, ki ga bomo praznovali v nedeljo. Panoga je v nezavidljivem položaju, saj jo močno duši novi koronavirus, vseeno pa med akterji prevladuje optimizem.

Po oceni predsednika Turistično gostinske zbornice Slovenije Fedje Pobegajla bo pri okrevanju Sloveniji med drugim zelo v pomoč že dobro uveljavljena zelena shema slovenskega turizma, eden od pomembnejših projektov STO. “Trajnostne, nemnožične in zdrave vsebine bodo namreč vedno pomembnejši motiv turističnega obiska,” je Pobegajlo ocenil v izjavi za STA ta teden.

Slovenski turizem bo tudi v prihodnje temeljil predvsem na domačih gostih, priljubljene destinacije pa bodo bolj na podeželju, kjer bo v ospredju aktivni oddih, pa je prepričan predsednik Turistične zveze Slovenije Pavle Hevka. “Za uspešen turizem v prihodnje bo treba znati čim bolj zlesti pod kožo slovenskemu gostu,” meni.

Ocene STO za Slovenijo za letos sicer govorijo o okoli 70-odstotnem padcu prihodov tujih gostov. V celoti pa bo, zahvaljujoč povečanemu obisku domačih turistov, panoga utrpela predvidoma 50-odstotni izpad.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.