Slovenski čebelarji danes odprli svoja vrata

Čebelarska zveza Slovenije  v sodelovanju s čebelarskimi društvi danes pripravlja dan odprtih vrat slovenskih čebelarjev. Z namenom izobraževanja in informiranja splošne javnosti o pomenu čebel in čebelarstva bo vrata obiskovalcem odprlo več kot 90 čebelarskih društev.

Čebele

Čebele

Čebelarska zveza Slovenije danes po Sloveniji organizirata Dan odprtih vrat slovenskih čebelarjev. Namen dogodka  je izobraževanje in informiranje splošne javnosti o pomenu čebel in čebelarstva.
Čebelarji želijo predvsem lokalnim šolam, vrtcem in drugim interesnim združenjem ter širši javnosti predstaviti čebelarsko dejavnost, postopke pridobivanja medu, saj še vedno marsikdo tega ne pozna. Ljudem želijo sporočiti, da so čebelji pridelki popolnoma naravno živilo, saj jim čebelarji v postopkih pridelave ničesar ne dodajajo, ali odvzemajo. Poudarek je na pomenu kranjske čebele kot pomembne opraševalke za kmetijstvo in pridobivanje hrane.
Dogodka se lahko udeležite tudi ter na ta način izrazite podporo čebelarjem za prizadevanje za ohranitev čebelarstva, kranjske čebele in tudi zadostnega opraševanja različnih rastlin, ki so bistvenega pomena za lokalno samooskrbo s prehrano.

V Štajerski regiji bodo obiskovalcem čebelarji odprli vrata v Mariboru, Lovrencu na Pohorju, Radljah ob Dravi, Račah in na Ptuju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV