02:18, pet, 16. Avg

Slovenski gasilci se bodo pridružili evropskemu programu gašenja požarov v Franciji





V okviru mehanizma Evropske unije na področju civilne zaščite že tretje leto zapored poteka program za začasno premestitev gasilskih enot na požarno najbolj izpostavljena območja držav članic. Namen programa je izmenjava izkušenj in izboljšanje pripravljenosti za odziv na naraščajočo grožnjo obsežnih gozdnih požarov po Evropi.

Slovenija bo v programu sodelovala z državno Enoto za hitre intervencije (EHI), ki vključuje modul za gašenje požarov v naravnem okolju. Enoto sestavlja 24 operativnih prostovoljnih in poklicnih gasilcev iz Obalno-kraške in Severnoprimorske regije ter 4 uslužbenci Uprave za zaščito in reševanje.

Slovenski gasilci bodo od 15. do 31. avgusta napoteni v okolico kraja Aix-en-Provence v Franciji, kjer se bodo pridružili lokalnim oblastem ter gasilskim in reševalnim službam iz drugih evropskih držav.

Cilj napotitve je okrepitev lokalnih odzivnih zmogljivosti, izboljšanje učinkovitosti ter izmenjava znanj na področju obvladovanja požarov v naravi. Program poudarja pomen evropske solidarnosti in medsebojne pomoči v času kriz, s čimer se krepi sposobnost zaščite državljanov pred uničujočimi vplivi požarov ter prispeva k večji odpornosti celotne regije.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.