12:57, pet, 28. Jun

Slovenski košarkarji na prvi prijateljski tekmi z Litvo





Slovenska moška košarkarska reprezentanca bo danes ob 18.30 v Vilniusu odigrala prvo prijateljsko tekmo pred julijskimi olimpijskimi kvalifikacijami v Grčiji. V litovski prestolnici bodo tekmeci gostitelji, selektor Aleksander Sekulić pa še vedno ne more računati na prvega zvezdnika Luko Dončića. Se je pa ekipi pridružil Josh Nebo.

Medtem ko bo za Slovence to prva pripravljalna tekma, so Litovci, ki veljajo za favorite turnirja v Portoriku, že trikrat visoko ugnali Libanon. So pa te tekme odigrali v dokaj spremenjeni postavi, saj tudi sami šele nekaj dni vadijo z vsemi košarkarji.

Igrajo proti zahtevnemu tekmecu

“Želim si predvsem borbeno reprezentanco, ki igra z enim skupnim ciljem, da igra en za drugega, pomaga eden drugemu. Jasno si želimo zmage, vendar ta ni tako pomembna. Imamo kar nekaj stvari, ki jih želimo videti, predvsem kako se bo nekaj igralcev odzvalo. Igramo proti zelo zahtevnemu tekmecu in to bo en dober pokazatelj, čeprav ne bo Luke, kje smo in na katerih stvareh še moramo delati oziroma izboljšati,” je na petkovem treningu dejal selektor Sekulić.

Ta bo v Litvi še brez prvega zvezdnika Dončića, ki je še neka dni nazaj igral v finalu lige NBA, pesti ga tudi poškodba kolena. Zaenkrat še ni jasno, ali bo Dončić pomagal Sloveniji v kvalifikacijah za OI, je pa v soboto zjutraj že prišel v Slovenijo. Bo pa slovenska reprezentanca okrepljena pod košema, saj se ekipi pridružil naturalizirani ameriški košarkar Nebo.

“Vsi smo tu po dolgih, napornih sezonah, igralci smo pripravljeni, tako da se ne dela ravno na telesni pripravljenosti, le malo na uigranosti, treba je postaviti akcije in principe v obrambi. V drugem delu priprav to nadgrajujemo in izboljšujemo ter se pripravljamo na tekme,” pa je povedal reprezentant Bine Prepelič.

Slovence olimpijske kvalifikacije v Grčiji čakajo v začetku julija. Do odhoda v Pirej 30. junija pa bo odigrala še tri prijateljske tekme. Po tekmi v Litvi, jih dva dni kasneje isti tekmec čaka v Stožicah, 28. junija pa bodo v Ljubljani igrali še obračun z Brazilijo.

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.