05:26, čet, 4. Jul

Slovenski košarkarji pred odločilno tekmo na svetovnem prvenstvu na Okinavi, tam pa je zaradi tajfuna že obsedeno stanje





Na japonskem otočju Okinava imajo pravo dramo, saj se zaradi napovedanega tajfuna vsi pripravljajo na najhujše. V petek dopoldan naj bi namreč tropska nevihta dosegla Okinavo, kar pa lahko spravi v težave tudi slovenske košarkarje, ki jih čaka v petek zvečer odločilna tekma za četrtfinale svetovnega prvenstva.

Medtem ko se naši košarkarji pripravljajo na odločilno tekmo z avstralsko ekipo, potekajo na Okinavi odločilne priprave na tajfun. Po poročanju portala Metropolitan namreč že nosijo vreče peska, da ne bi prišlo do vdora vode v prostore. Lokalne oblasti vodijo preventivne aktivnosti in pozivajo ljudi, naj se pripravijo na tajfun.. Napovedano je obilno deževje. Prav tako pa tudi močan veters s sunki do 140 km/h.

Glede na to, da se tam odvija svetovno prvenstvo v košarki, je zaradi napovedanega tajfuna na trnih tudi Mednarodna košarkarska zveza (FIBA), ki ves čas spremlja vremenske napovedi in obvešča udeležence o razvoju tega.

Tajfun naj bi sicer nastopil dopoldan in se do večera že umaknil, a tudi če se to zgodi do tekme, imajo lahko zaradi dežja in vetra veliko težav. Obetajo se namreč poplave, vdori vode v poslopja.

Slovenska reprezentanca se bo nekaj minut po 21. uri po lokalnem času, po našem pa nekaj čez 14. uro, spopadla z avstralsko reprezentanco. Metropolitan poroča, da so Avstralci glavni favoriti za najvišja mesta, imajo namreč kar devet igralcev v ligi NBA.  Premagali so že FInsko in Japonsko, tesno izgubili pa so proti Nemčiji.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.