17:15, pet, 6. Sep

Slovenski nogometaši proti Avstriji začenjajo ligo narodov





Slovenska moška nogometna reprezentanca bo danes ob 20.45 v ljubljanskih Stožicah igrala prvo tekmo nove izvedbe evropske lige narodov 2024/25 proti Avstriji v okviru lige B skupine 3.

To bo prvi preizkus za slovenske nogometaše po uspehu na evropskem prvenstvu v Nemčiji, kjer so se Slovenci prebili do osmine finala. S tretjim mestom v svoji skupini v prejšnji izvedbi lige narodov (2022/23), pa bo slovenska izbrana vrsta še drugič zapovrstjo del drugorazredne lige B.

Čaka jih zahtevna Avstrija

Slovenijo (52. na lestvici Mednarodne nogometne zveze) za začetek čaka prva favoritinja in najvišje uvrščena reprezentanca te skupine Avstrija (22.), ki je prav tako na EP izpadla v osmini finala. V septembrskem reprezentančnem ciklu se bodo Slovenci zatem še v ponedeljek, prav tako v Stožicah, merili s Kazahstanom. V tej skupini je sicer še Norveška.

Pred tekmo v slovenskem taboru opozarjajo na kakovosti avstrijske reprezentance, v pozitivnem vzdušju pa pričakujejo dobro, borbeno tekmo.

“Zagotovo smo zdaj v nekem trenutku samozavesti, tudi ambicije so malo porasle. Verjetno bodo tudi nasprotniki od zdaj naprej imeli malo več spoštovanja. Avstrija je izredno kakovostna reprezentanca in pričakujem eno trdo, ampak dobro srečanje z dobrim vzdušjem, ko se po tem lepem poletju vračamo domov v Stožice. Verjamem, da bo veliko ljudi, ki komaj čakajo, da nas vidijo. Vsi skupaj smo v pozitivnem pričakovanju otvoritvene tekme v ligi narodov,” je pričakovanja pred prvo tekmo na četrtkovi novinarski konferenci strnil Timi Max Elšnik.

Za današnjo tekmo proti Avstriji je bilo prodanih nekaj več kot 14 tisoč vstopnic, tako da bodo Slovenci za uvodno tekmo v ligi narodov imeli podporo polnih Stožic.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.