18:13, ned, 4. Avg

Slovenski rokometaši na OI pred odhodom v Lille v Parizu izgubili proti Nemcem





Slovenska moška rokometna reprezentanca je v zadnjem krogu skupinskega dela olimpijskih iger izgubila proti Nemčiji z 29:36 (14:23). Slovenija, ki je v skupini A premagala Hrvaško, Švedsko in Japonsko ter izgubila proti Španiji in Nemčiji, se je uvrstila v četrtfinale, ki bo 7. avgusta v Lillu.

V slovenski izbrani vrsti sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Kristjan Horžen s sedmimi in Nik Henigman s štirimi goli, vratarja Urban Lesjak in Urh Kastelic pa sta skupno zbrala osem obramb.

Slovenski in nemški rokometaši so si že pred medsebojno tekmo izborili nastop v četrtfinalu. Švedi so na današnji prvi tekmi zanesljivo premagali Japonce s 40:27, tekma med Španci in Hrvati pa se bo pričela ob 21. uri.

Po nepolnem zadnjem krogu v skupini A je Nemčija zbrala osem, Švedska in Slovenija po šest, Španija in Hrvaška (obe tekmi manj) po štiri, Japonska pa ni osvojila nobene točke.

V četrtfinale se bodo uvrstile najboljše štiri reprezentance iz skupine A, ki se bodo na stadionu Pierre Mauroy v Lillu 7. avgusta pomerile z najboljšimi štirimi izbranimi vrstami iz skupine B.

V skupini B ima Danska (tekma manj) osem, Egipt sedem, Norveška (tekma manj) šest, Francija (tekma manj) tri, Madžarska (tekma manj) dve točki, Argentina pa je brez njih.

Vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.