06:26, pet, 29. Mar

Slovensko narodno gledališče Maribor ponovno odpira svoja vrata, čez vikend že dve premieri





Slovensko narodno gledališče Maribor ponovno odpira svoja vrata, v soboto in nedeljo bosta tako dve premieri Mačka na vroči pločevinasti strehi in Carmina Burana.

Mačka na pločevinasti strehi. SNG Maribor, Foto: Peter Giodani

S sproščanjem ukrepov za kulturne prireditve Slovensko narodno gledališče Maribor ponovno na široko odpira svoja vrata in v soboto, 15. maja 2021, ob 20. uri, najavlja premiero kultne ameriške drame Tennesseeja Williamsa Mačka na vroči pločevinasti strehi v režiji Jana Krmelja. Dan kasneje, v nedeljo, 16. maja 2021, ob 21. uri, pa premiero monumentalnega plesno-glasbenega projekta Carmina Burana v koreografiji Edwarda Cluga in pod taktirko Simona Krečiča, ki si ga bo ob občinstvu v dvorani mogoče ogledati v neposrednem televizijskem prenosu na 2. programu Televizije Slovenija.

Mačka na pločevinasti strehi

Mačka na vroči pločevinasti strehi, napisana leta 1955, velja za eno najboljših dramskih besedil v zvrsti psihološko realistične dramatike. V njem je izjemno sugestivno in suvereno upodobljen svet primarnih človeških strasti, globoko zaraščenih v telesa dramskih oseb. Igrajo Liza Marijina, Petja Labović, Nataša Matjašec Rošker, Vladimir Vlaškalić, Mateja Pucko, Blaž Dolenc, Minca Lorenci in Kristijan Ostanek.

Carmina Burana – nenehno vrteč se krog življenja

Carmina Burana, s simboliko pregnetena Orffova scenska kantata, je delo, v katerem pa je Edward Clug iskal predvsem spontane gibalne impulze, ki bi med razgrinjanjem glasbenega toka gledalca nagovorili in ga nevsiljivo vključili v ta nenehno vrteč se krog življenja. Nastopili bodo solisti in ansambel Baleta ter solisti, zbor in orkester Opere SNG Maribor.

Naslednji teden bodo ponovitve uprizoritev najprej za abonente

V naslednjem tednu bodo sledile ponovitve omenjenih uprizoritev, ki jih bodo v SNG Maribor najprej odigrali za svoje abonente, pogoj za udeležbo bodo negativni izvid testa, dokazilo o prebolelosti ali cepljenosti, Ker je obisk omejen na 50-odstotno zasedenost sedišč, abonente obveščajo, da sedežni redi ne bodo veljali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.