16:42, tor, 23. Apr

Slovensko podjetje naj bi svoje delavce iz Slovenije pozvalo k obvezni udeležbi tečaja tujega jezika zaradi večjega pritoka delavcev iz tujine. To so nam odgovorili v podjetju …





Po družbenih omrežjih kroži dopis, v katerem naj bi podjetje TKK iz Srpenice pozivalo svoje delavce k obvezni udeležbi tečaja srbohrvaščine. Kot razlog je naveden večji pritok delavcev iz držav nekdanje Jugoslavije.

“Zaradi vse večjega števila delavcev iz držav nekdanje Jugoslavije, smo se v podjetju TKK Srpenica odločili,  da organiziramo tečaj srbohrvaškega jezika za vse naše delavce iz Slovenije. Namen tečaja je osvojitev osnov iz srbohrvaščine, in potemtakem lažja komunikacija med zaposlenimi, torej bolj tekoč potek dela v proizvodnji kot sami,” je zapisano v obvestilu, ki kroži po Facebooku.

“Tečaj bo potekal med delovnim tednom, in sicer 3. 4. -7. 4, med 15.00 in 17.00 uro za vse izmene, zaključil pa se bo z opravljanjem testa,” je še zapisano in dodano, kdo naj bi vodil tečaj. Podpisana je Erika Šulin, asistentka direktorja.

Dopis TKK Srpenica. Vir: Facebook

Za odgovore, ali je dopis pristen, kje naj bi bil objavljen in koliko imajo zaposlenih delavcev iz Slovenije in iz drugih držav nekdanje Jugoslavije, smo se obrnili na medijsko središče podjetja TKK Srpenica in jih prosili za pojasnila, ali imajo namen tak tečaj res organizirati oziroma ali bi organizirali tečaj slovenščine za delavce iz drugih držav ter koliko tujih državljanov imajo zaposlenih. Na sami spletni strani podjetja je sicer zapisano, da so bili prav danes zjutraj obveščeni, da “na spletnih omrežjih kroži dopis, v katerem podjetje TKK organizira obvezen tečaj srbohrvaškega jezika. Dopis, ki se je v sredo 29. 3. 2023 popoldan pojavil na eni od oglasnih desk na sedežu podjetja TKK ni avtentičen in ne prihaja s strani vodstva podjetja. Po prvih podatkih gre za šalo enega od zaposlenih. Situacijo v podjetju raziskujemo in bomo v nadaljevanju ustrezno ukrepali.”

Iz medijskega središča podjetja TKK Srpenica pa so nam še posebej odgovorili: “Kot piše v sporočilu za javnost, gre za šalo enega od proizvodnjih delavcev. V podjetju nikakor ne organiziramo obveznega tečaja srbohrvaškega jezika. Od leta 2021 dalje delavce iz bivših republik Jugoslavije napotujemo na Posoški razvojni center (PRC) v Tolminu, kjer so na voljo brezplačni tečaji slovenščine za tujce. Naš interes, da omogočimo čim uspešnejšo integracijo tujih delavcev v naše delovno okolje.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.