05:48, sre, 3. Jul

Smo tik pred preobratom?





V Gibanju Svoboda nikoli nismo podvomili v volivke in volivce. Ko gre zares, in ko so na udaru demokratične vrednote, so od nekdaj znali strniti vrste in pokazati moč posameznikovega glasu. Le nekaj dni pred nedeljskim glasovanjem na evropskih volitvah se začenja izrisovati realno stanje.

Praktično vse raziskave v zadnjih tednih beležijo krepko rast podpore Svobodi. Izračuni kažejo, da gre le še za nekaj tisoč glasov in Svoboda bo imela poslanca več. Tisti, ki skorajda že slavijo, pa najverjetneje enega manj.

Andraž Zorko, partner v agenciji Valicon, ki se ukvarja z merjenjem javnega mnenja, je v oddaji Studia necenzurirano dejal: “Čeprav ne bo taktičnega glasovanja, lahko SDS še kaj izgubi na račun strank leve sredine. Gibanje Svoboda je že tako blizu, da bi lahko že z nekaj odstotnimi točkami več posegla po tretjem mandatu, ki bi šel na račun SDS.”

Prav tako se je na situacijo na omrežju X danes odzval politolog in politični analitik dr. Alem Maksuti, ki je zapisal, da so se stranke SDS, NSi in SD poskušale izogniti trem referendumom in s tem vplivati na čim nižjo volilno udeležbo. »Demokracija je v tem primeru kolateralna škoda, kot rezultat volilne taktike. Po istem teoremu je vsak dodaten volivec na volišču priložnost za nove stranke, predvsem za liberalno Gibanje Svoboda, ki je v najboljši poziciji, da s tem dobi največ glasov. Glede na javnomnenjske napovedi bi nekaj % točk višja volilna udeležba lahko bila odskočna deska za naskok 3. poslanca iz vrst največje koalicijske stranke Gibanje Svoboda. Zato je ključna mobilizacija volivcev v finišu kampanje!

Kot lahko spremljate, se v kampanji pogovarjamo o prihodnosti EU, o splavu, pa tudi o tem, kako za vedno izkoreniniti nasilje velikih nad manjšimi narodi. Brez dvoma gre za prelomne teme, ki bodo zaznamovale tudi prihodnje generacije. Enako si velja zapomniti stališča predstavnikov strank. Naj se oblikovalci javnega mnenja še tako trudijo, v resničnem svetu dobro in zlo le stežka zamenjata mesti.

Imamo zgodovinsko priložnost, da vsi skupaj z rekordno udeležbo na evropskih volitvah naredimo preobrat v demokratično smer. Ne smemo dopustiti, da se Evropa obrne skrajno desno. Temne čase smo Slovenke in Slovenci s svojo glavo enkrat že premagali. Ne moremo dovoliti, da nas ponovno zagrneta negotovost in strah, zato pozivamo k SVOBODI ODLOČITVE IN IZBIRI SVOBODE.

Naj bo 9. junij dan, ko največ šteje svoboda odločitve. Uporabi svoj glas. Uporabi ga za svobodo, za mir, za demokracijo in za naše pravice. Uporabi ga za bolj varno in stabilno Evropo!

Naročnik: Gibanje Svoboda

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.