08:17, ned, 28. Jul

Sodili bodo morilcu pomočnikov sodnega izvršitelja: Dejal, da ne ve, kaj je počel





Na sojenju Branku Krklecu, ki mu tožilstvo očita umora pomočnikov sodnega izvršitelja februarja lani v vasi Škofija v občini Šmarje pri Jelšah iz nizkotnih nagibov, se obetajo zaključne besede in izrek sodbe.

Kot je dejal na zadnji obravnavi, sploh ne ve, kaj je počel, sprejema pa posledice storjenega kaznivega dejanja. Nisem kriv, saj sem bil izzvan, je takrat še dodal Krklec.

Psihiater Peter Pregelj je pri obtoženem ugotovil psihično motnjo, ki je bila po njegovem mnenju prisotna tudi v času storitve kaznivega dejanja v povezavi z alkoholom, ki ga je zaužil pred tem. Ob tem je zatrdil, da pri Krklecu ni ugotovil sindroma odvisnosti od alkohola.

Pomočnika sodnega izvršitelja sta februarja lani po službeni dolžnosti zaradi rubeža vozila prišla h Krklecu, ta pa se je razjezil in ju ustrelil.

Pri tem je 27-letni pomočnik izvršitelja dobil tako hude poškodbe, da je umrl na kraju, 42-letna pomočnica pa je preminila v bolnišnici. Policiji je dogodek prijavila storilčeva žena, aretirali so ga na njegovem domu.

Krklecu za umor pomočnikov sodnega izvršitelja za vsako od dejanj grozi najmanj 15 let zapora.

Vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.