12:17, ned, 28. Jul

Soki otvoril novo sezono 20 za 20





Pretekli petek in to kar dvakrat! Slovenski bobnar Marko Soršak Soki je v domačem Mariboru obiskal kar dve šoli in otroke v sklopu glasbeno-dobrodelnega projekta “20 za 20” znova razveselil. OŠ Kamnica je tako postala že 14., Waldorfska šola Maribor pa 15. šola zapovrstjo, ki je prejela nova glasbila, s katerimi bodo otroci lahko kovali svojo ustvarjalno žilico.

SOKI

SOKI1

Sredstva za glasbila …

OŠ Kamnica je tokrat prejela povsem nov set bobnov, Waldorfska šola Maribor pa akustično kitaro, cajon, ukulele, cabaso in triangel. Tokratnji donatorji pa so bili prav posebni ljudje. Za kamniško šolo sta namreč donirala Sokijev oče Bojan ter stric Franci, ki prihajata prav iz Kamnice in sta na ta način želela podpreti tako sina oz. nečaka kot tudi domače otroke. “Marko je bil zelo nezahteven otrok in nikoli ni veliko potreboval. Tudi zato mu kot izjemnemu odraslemu človeku z veseljem in ponosom priskočimo na pomoč. Upamo pa tudi, da bo v Kamnici z novimi bobni vzklilo kar nekaj bobnarjev”, je po zaključku predaje glasbil povedal Sokijev oče, Bojan Soršak.

SOKI1

Skoraj da družinska zgodba pa se je zgodila tudi na Waldorfski šoli, kjer so otroci prejeli širok set glasbil. Za njih je Soki v lokalu, ki ga vodita Urška in Marko Šobak, nedavno pripravil koktajl večer in namešal kar 300 koktajlov. Delež vsakega “Sokijevega koktajla” je pripadel projektu “20 za 20” in prav s temi sredstvi je podjetni Soki ob podpori prijateljev uspel opremiti šolo številka 15. Le vprašanja časa je, česa vsega se bo Soki še domislil v letošnjem šolskem letu in tako izkopal sredstva do 20. osnovne šole, po besedah odličnega bobnarja pa bo tudi to številko v 2016 zagotovo presegel.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.