04:16, pet, 19. Apr

Šolski inšpektor: Šola kljub opozorilom ni uredila samotestiranja, z odredbo se morajo vsi učenci šolati na daljavo





Glavni šolski inšpektor Simon Slokan je danes spregovoril o nadzorih in opažanjih v šolah.

Posledice v šolah se odrazijo v večji odsotnosti zaposlenih in otrok – tako zaradi okužb, kot morebitnih karanten.  Slokan je pojasnil, da so v oktobru izvedli 121 nadzorov, v 11 primerih so bile ugotovljene nepravilnosti.

“Cilj nadzorov inšpektorata ni zgolj statistika in ukrepanje, ampak vzpostavitev varnega šolskega in športnega okolja za vse vključene.”

“V preteklem tednu smo izvedli 43 nadzorov, pri čemer smo v petih primerih ugotovili večja odstopanja. Nekatere šole niso uredile samotestiranja za otroke, niso pridobile ustreznih soglaisj in za otroke, ki niso imeli soglasij, niso uredili šolanja na daljavo,” je pojasnil. Nato so opravili ponovne nadzore, kjer so ugotovili, da so v večini nepravilnosti odpravili, v eni šoli pa odločbe inšpektorata niso upoštevali.

“Zato smo z odredbo odredili, da celotna šola do ureditev nepravilnosti izvaja šolanje na daljavo,” je pojasnil v nadaljevanju. V ostalih 38 primerih so se na samotestiranje odlično pripravili.

“Starše ponovno pozivam, bodimo odgovorni in omogočimo, da se izobražujejo v šolah. Prepričan sem, da je to naš skupen cilj.”

“Pritiski, protesti in nepotrebna slaba volja, vnašajo v šolski prostor nemir – pri čemer največje posledice čutijo otroci. Starše zato ponovno pozivam, bodimo odgovorni in otrokom omogočimo, da se izobražujejo v šolah.”

Dejstvo je, da se posamezni starši z ukrepi in samotestiranjem, kljub vsem informacijam in razlagam ne strinjajo. Toda šole, ravnatelji in zaposleni niso tisti, ki so sprejeli ukrepe, so jih pa z vidika odgovornosti, dolžni spoštovati in izvajati, pojasni.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.