13:43, pet, 29. Mar

Soršak o urejanju komunalne infrastrukture v občini Hoče – Slivnica





Poleg razvoja turizma v občini Hoče – Slivnica med štirimi prioritetnimi programskimi področji liste »Znamo. Zmoremo! Marko Soršak.« tudi ureditev komunalne infrastrukture v občini.

Marko Soršak, neodvisni in nestrankarski kandidat za župana občine Hoče – Slivnica, med programskimi prioritetami za obdobje 2014 – 2018 izpostavlja tudi ureditev komunalne infrastrukture v občini. Soršak je sicer kot kot aktualni podžupan občine Hoče – Slivnica koordinator projekta »Odvajanje in čiščenje odpadne vode na območju Maribora – širše prispevno območje CČN Maribor« za štiri občine – MO Maribor ter občine Miklavž, Duplek in Hoče – Slivnica. Namen projekta je urediti problematiko oskrbe prebivalcev z varno in kakovostno pitno vodo ter jim zagotoviti varne in zanesljive vire pitne vode. »Prevzem koordinatorstva evropskega projekta za štiri občine v višini skoraj 25 milijonov evrov mi je predstavljalo izjemen izziv,« je povedal Soršak in dodal: »občina Hoče – Slivnica kot koordinatorska občina bo počrpala 52% sredstev. Najvažneje pa je, da se bo po vseh izvedenih delih prenehalo onesnaževanje največjega bazena pitne vode v Sloveniji, to je Dravskega polja. V tem sem videl in še vedno vidim izjemno pridobitev za prebivalce vključenih občin.« Več o projektu lahko preberete na http://www.kanalizacija-obmocjemb.si.

Marko Soršak naslovna

Soršak v prihodnjem mandatu želi nadaljevati z izgradnjo kanalizacije in načrtuje nadaljnje subvencioniranje bioloških čistilnih naprav na hribovitih območjih, ki jih kanalizacijsko omrežje ne doseže. Da ne bo več pomanjkanja vode, bo sistemtično urejeno celotno vodno omrežje v občini. Ob najavi kandidature je Soršak posebej izpostavil: »Med leti 2014 – 2018 bodo vsi občani Občine Hoče – Slivnica imeli urejeno preskrbo s pitno vodo, kar se morda marsikomu zdi samoumevno, pa v naši občini temu ni tako.«

Poleg skrbi za čisto pitno vodo pa se Soršak zaveda tudi ostalih infrastrukturnih pomanjkljivosti v občini. Med drugim bo sestavljen strateški program asfaltiranja lokalnih cest v lasti občine. V letih 2014-2022 bodo urejeni pločniki, kolesarske steze, peš poti. »Z ureditvijo javne infrastrukture med kraji v naši občini (povezave Hoče-Slivnica, Zgornje Hoče-Spodnje Hoče, Pivola-Spodnje Hoče, Hotinja vas-Slivnica…) bomo uredili okolje, zagotovili varnost v prometu in omogočili lažje povezovanje naših občanov,« zaključuje Soršak.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.