13:03, ned, 22. Maj

Spodbudne novice iz SVZ Hrastovec: razmere se umirjajo

Iz SVZ Hrastovec prihajajo spodbudne novice. V zadnjem tednu niso zaznali okužbe s covid-19, število ozdravljenih je iz dneva v dan več. Tako imajo v rdeči coni nastanjenih le še 10 stanovalcev, en stanovalec je v bolnišnični obravnavi, COVID pozitivnih je še 14 zaposlenih. Glede na ugodno sliko glede okužb bodo v prihodnjih dneh postopno selili zdrave stanovalce, ki so bili nastanjeni v športni dvorani Voličina, nazaj v njihovo prvotno bivalno okolje.

»Vsakodnevno še potekajo kontrolna testiranja v manjšem obsegu, vendar so k sreči vsi testi negativni. To nas navdaja z optimizmom, da smo virus zajezili, obenem pa se zavedamo, da se lahko situacija v trenutku spremeni zato ohranjamo vse preventivne ukrepe,« je povedala direktorica Andreja Raduha. Epidemiološka slika je po vsej Sloveniji še vedno precej zaskrbljujoča, zato v zavodu dosledno upoštevajo vse potrebne ukrepe in so skrajno previdni.

Rdeča cona, kjer so nastanjeni COVID pozitivni stanovalci, ostaja na depandansi C, v enoti depandansa A3 in Varovani oddelek 1 pa prehajajo na belo cono. Zdravi stanovalci, ki so začasno nastanjeni v športni dvorani v Voličini, se počutijo dobro in
se veselijo spoznavanja novega kraja. Kot so sami povedali, se tam počutijo kot na dopustu, saj je kraj lep in urejen, ljudje pa prijazni in nasmejani. V prihajajočih dneh bodo postopno selili stanovalce iz Športne dvorane v Voličini, vendar jih bo tam še nekaj ostalo na začasnem bivanju, dokler se razmere ne normalizirajo.

Za zaposlene je delo zelo naporno, stresno in odgovorno. Direktorico Raduhova ugotavlja: »Da smo okužbo zajezili tako hitro, je bilo predvsem odvisno od naših izjemno profesionalnih in predanih delavcev. Delajo po nemogočih urnikih, tistih v rdečih conah v popolni varovalni opremi, oddaljeni od družin, kar pa je tako fizično kot psihično izredno obremenjujoče. So že zelo izčrpani in utrujeni, ponudili smo jim tudi psihološko pomoč. Vendar se zavedajo, da lahko le na tak način s skupnimi močmi pridemo do cilja in ohranimo zdravje naših stanovalcev in vseh, ki skrbimo za njih.« Iskreno se tudi zahvaljujejo Civilni zaščiti Lenart in lokalni skupnosti za takojšnjo pomoč, razumevanje in odzivnost, ki je bila v težkih trenutkih ključnega pomena.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *