09:39, pet, 29. Mar

Šport Špas v Rušah





Vodilo vseslovenske prireditve Šport Špas je medgeneracijsko sodelovanje s prepletanjem vsebin okoljevarstva, zdravstva, gibanja in humanitarnosti. Prireditev so v soboto, 12. maja, organizirali tudi v ruškem vrtcu.

Šport Špasa se je udeležilo veliko število otrok s starši. Najprej so se podali na enourni sprehod, za katerega so bili otroci nagrajeni z praktičnimi nagradami, kot so nahrbtniki in zanimive igrače. Prav tako so zanje pripravili majhne prigrizke, člani društva VDC Polž Maribor pa so zanje pripravili tudi manjši program in jim predstavili svoje izdelke.

Iz društva Sena pa so za otroke in predvsem za starše pripravili tudi sproščujoče vaje, s katerimi so izboljšali svoj krvni obtok in sprostili telo. To pa še ni bilo vse, saj so gasilci za pripravili tudi igro, v kateri so otroci s curkom vode streljali v tarčo, prišli pa so tudi policisti, ki so otrokom dovolili sesti v avto in jim razložili kako pomembno je njihovo delo. Pomerili so se lahko tudi v hoji s hoduljami, ter se po vrvi spuščali iz ene strani igrišča na drugo stran.

Otroci so se torej zelo zabavali in nedvomno komaj čakajo na naslednji Šport Špas dan.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.