22:45, čet, 28. Mar

Sprehajalka v gozdu na Štajerskem opazila medveda, opozarjajo na previdnost





Danes okoli pol osmih zjutraj je na Policijsko postajo Šentjur poklicala občanka in povedala, da je v gozdu v Gorici pri Slivnici opazila medveda. Vse tiste, ki se bodo na tem območju danes odpravili v gozd, policisti opozarjajo naj bodo pozorni.

FOTO: Pixabay.com/slika je simbolična

Medveda v gozdu načeloma srečamo le v redkih primerih, saj nas medved običajno opazi prej in se umakne, zanj namreč predstavljamo naravnega sovražnika. Do težav lahko pride, če medveda s svojo prisotnostjo presenetimo in se znajdemo v njegovi neposredni bližini, ko nas ne pričakuje in nima časa za umik. Prav tako je lahko nevarno, če se znajdemo med medvedko in mladiči.

Problem so psi, ki niso na povodcu

Problem lahko predstavljajo psi, ki niso na povodcu in napadejo medveda, ker želijo zaščititi lastnika. Pes se bo zapodil proti medvedu, medved pa se bo branil. Pes se bo prestrašil ali umaknil in pritekel nazaj k lastniku. Medved bo šel za njim in v tem primeru lahko napade tudi lastnika.

“Kljub temu, da je možnost srečanja z medvedom majhna, naj se na omenjenem območju pohodniki čim manj zadržujejo, če pa že, naj bodo glasni, naj se med sabo pogovarjajo in s tem medveda opozorijo na svojo prisotnost. Medved se bo praviloma umaknil. Pse naj imajo na povodcih,” še sporočajo iz PU Celje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.