08:20, sob, 20. Apr

Sprejemanje naročil za cepljenje proti gripi začasno ustavljeno





V letošnji sezoni cepljenja proti virusu gripe opažajo v mariborskem zdravstvenem domu o ogromen porast števila naročil za cepljenje. V tem zdravstvenem domu so, glede na podatke o cepljenju predhodnih let, naročili 8.600 doz cepiva, kar je 130 odstotkov več kot leto prej. A tega zdaj že primanjkuje, zato so začasno ustavili sprejemanje naročil za cepljenje.

V preteklem tednu, ko so začeli cepiti, so od 21. do 24. oktobra cepili 2.350 oseb, samo v akciji, ki so jo izvedli v soboto, 24. oktobra, v Zdravstveni postaji Tabor, pa se je cepilo 1.501 ljudi.

Trenutno imajo 4.185 naročil za cepljenje na lokaciji Ulice talcev in Zdravstvene postaje Tabor. V objavljenih terminih, ko je napovedana akcija cepljenja, na območju občin Rače-Fram, Hoče-Slivnica in Starše bo izvedeno cepljenje 775 občanov 7. in 21. novembra, prav tako pa bodo 14. novembra izvedli tudi akcijo cepljenja za občane občin Ruše, Lovrenc na Pohorju in Selnica ob Dravi, za katere imajo predvidenih približno 350 doz cepiva. Ob tem imajo naročena cepljenja v domovih starejših občanov in zaporih, za te je 940 doz. Včeraj dopoldan so tako porabili vso nabavljeno količino cepiva, to je 8.600 doz.

Zaradi pomanjkanja cepiva proti virusu gripe zaustavljajo sprejemanje naročil za cepljenje. Ker pa si želijo cepiti še večje število ljudi, so že v preteklem tednu naročili 5.000 dodatnih doz cepiva, vendar jih na žalost v tem trenutku še do včeraj niso dobili.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.