05:28, sob, 20. Apr

Sprejetje proračuna na MOM





Mariborski mestni svet je nocoj v okrnjeni sestavi sprejel proračuna mariborske občine za letošnje leto. Svetniki so uvodoma vztrajali, da občinska uprava pojasni stališča o vloženih amandmajih svetniških skupin, ki so jih podale svetniške skupine že na prvo branje mestnega proračuna, a so ostali brez odgovorov.

Po burni razpravi, v kateri so županu nekateri očitali, da se na sejo niso mogli pripraviti, saj so dobili županove amandmaje le 45 minut pred sejo, so sejo po odmoru zapustili predstavniki svetniških skupin: SDS, Županove liste, Liste za pravičnost in razvoj ter stranke Lipa, z izjemno svetnika Alfreda Lasetskega, ki je proračun podprl.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Svetniki SD so pojasnili, da bodo proračun sicer potrdili, a s cmokom v grlu, kot so se izrazili. DESUS in SLS sta proračun podprli, enako tudi svetnik Milan Eržen v imenu Liste gasilcev ter Valter Pristovnik v imenu Liste za Maribor. Proračun so podprle tudi nekatere manjše svetniške skupine. Svetniki, ki so ostali, teh je bilo 26, so proračun podprli z dodatnima sklepoma o trimesečnem rednem poročanju o izvajanju proračuna in da občinski svet mora najetje kredita pred tem odobriti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.