17:41, čet, 25. Apr

Srečanje gasilcev veteranov mariborske regije





V četrtek, 30. avgusta je bil Lovrenc na Pohorju v znamenju gasilcev. Potekalo je tradicionalno srečanje gasilk in gasilcev veteranov.
DSC_0003
Srečanja se je udeležila celotna mariborska regija, ki zajema štiri Gasilske zveze; Maribor, Ruše, Slovenske Gorice in Starše. Srečanja se je udeležilo vsega skupaj 370 gasilcev. Vzdušje je bilo odlično, nastopajoči pa so poskrbeli za pester in zabaven program.
DSC_0035
Srečanja veteranov se je udeležil tudi poveljnik Gasilske zveze Slovenije Franci Petek, ki nam je zatrdil, da je z delom gasilcev v Sloveniji zelo zadovoljen. Včasih so pomembne tudi spremembe saj brez sprememb ni napredka, tako se tudi v gasilski organizaciji trudijo po spremembah, zato so največ časa namenili na področju izobraževanja in predvsem zaščiti gasilcev.

Poveljnik gasilske Zveze, srečanja veteranov zelo podpira, saj so prav oni tisti, ki so pustili svoj pečat gasilstva na Slovenskem.

 

 

 

Župan Občine Lovrenc na Pohorju Joško Manfreda je bil zelo ponosen, da se je to srečanje gasilcev letos odvijalo prav v njegovi občini. Zelo je zadovoljen z delom gasilcev in poudarja, da vse tri občine dobro sodelujejo na tem področju tako tudi z Gasilsko Zvezo Ruše.

Po uradnem programu je sledila pogostitev ter prijetno druženje med gasilkami in gasilci.

Obširni pregled dogodka si lahko ogledate na televiziji BK TV, ki bo na sporedu v ponedeljek, 2. septembra ob 18.30.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.